ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Κύκλοι Στουρνάρα: Στις 2 Ιουλίου η τοποθέτηση για το Eurogroup – Τι απαντά το Μαξίμου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Στις 2 Ιουλίου θα υπάρχει απάντηση» . Αυτό αναφέρουν κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος απαντώντας στις διαρροές - αλλά και ευθείς προσκλήσεις- κυβερνητικών στελεχών που ζητούν να τοποθετηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με πληροφορίες, προσθέτουν πως ο Διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει «θεσμικά κι όχι με διαρροές» οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Προσθέτουν δε, πως η τοποθέτηση θα πάει θεσμικώς, καθώς «θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης», καθώς όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους, την «καθαρή» έξοδο, αλλά και την προληπτική γραμμή, το έκανε πάντα θεσμικά, είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ, είτε με ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως αυτό είναι και το ορθό, καθώς «η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… facebook».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τοποθέτηση δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκπλήξεις.

Μαξίμου: Ο κ. Στουρνάρας ας κάνει τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται

«Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα», απαντά το Μαξίμου στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και συνιστούν: «Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό, τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία», επισημαίνοντας, επιπλέον: «Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που υπηρέτησε».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ