Πεδίο μάχης η ΔΕΘ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό (Βίντεο)

Πεδίο μάχης η ΔΕΘ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό (Βίντεο)

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο εκθεσιακό κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα τα οφέλη της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

Ομάδες διαδηλωτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και είχαν συγκεντρωθεί στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, από την πλευρά της οδού Εγνατία αποδοκίμασαν αρχικά τους ομιλητές την ώρα που κατευθύνονταν στο χώρο της εκδήλωσης.

Πεδίο μάχης η ΔΕΘ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό (Βίντεο)-1

Στη συνέχεια ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών, που βρισκόταν στο χώρος της έκθεσης, πέτρες, μπουκάλια, ξύλα, κ.ά. αντικείμενα, ενώ ορισμένοι φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, επιχειρώντας να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Πεδίο μάχης η ΔΕΘ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό (Βίντεο)-2

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, ενώ οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ κατά διαστήματα οι ομάδες των διαδηλωτών επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την είσοδο της ΔΕΘ και οι αστυνομικοί τους απωθούσαν.

Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ – όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία – μέχρι στιγμής δεν έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές.

Νωρίτερα, σε αλλαγή της τοποθεσίας της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τα οφέλη της συμφωνίας στο Σκοπιανό, προέβησαν οι υπεύθυνοι με σκοπό την αποφυγή επεισοδίων, λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί.

Ειδικότερα, η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: «Μακεδονικό τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια», αρχικώς ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας.

Ωστόσο, λόγω των καλεσμάτων για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που σχεδίαζαν πολίτες, φορείς, αλλά και οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αιφνίδια αλλαγή.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19.00 μ.μ., το «Κίνημα ΣφυρίΖΩ», καλούσε τους Θεσσαλονικείς να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας για να παρουσιάσει τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ας σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε με κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ εκατοντάδες είναι οι χρήστες έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω εκδήλωση προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Τούμπας.

Με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος ενημερώνει τους διοργανωτές της εκδήλωσης πως δεν πρόκειται «να λάβει χώρα μία τέτοια εξευτελιστική προπαγανδιστική εκδήλωση στην Τούμπα».

Επιπροσθέτως, οι συντάκτες της ανακοίνωσης ξεκαθάριζαν, ακόμη, ότι δεν θα επιτραπεί σε ακραία στοιχεία και μέλη εθνικιστικών και φασιστικών οργανώσεων να καπηλευτούν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αντίδρασης στο «ξεπούλημα» της Μακεδονίας.

Έτσι, με νέα ενημέρωση γνωστοποιήθηκε, πως η εκδήλωση τελικά θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο περίπτερο 8, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 19:30 μ.μ., ενώ ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Γιώργος Βερβέρης, συντονιστής Ευρωπαϊκής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, Βέμουντ Ώρμπακκε, επίκουρος Καθηγητής Πολ. Επιστημών ΑΠΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή