Αγορά χρόνου στάθμευσης μέσω κινητού στην Αθήνα

Αγορά χρόνου στάθμευσης μέσω κινητού στην Αθήνα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγορά χρόνου στάθμευσης ηλεκτρονικά, μέσω κινητού τηλεφώνου, μπορούν να πραγματοποιούν όσοι θέλουν να παρκάρουν στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων στο εξής. Υπάρχει πρόθεση σταδιακά οι κάρτες στάθμευσης να καταργηθούν έως το τέλος του χρόνου, εφόσον η λειτουργία του συστήματος αποδειχθεί αποτελεσματική. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Δήμου Αθηναίων, έχει επίσης πραγματοποιηθεί πρόσκληση προς ενδιαφερόμενες εταιρείες για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό προκειμένου στο μέλλον να είναι δυνατή η αγορά χρόνου στάθμευσης μέσω μηχανημάτων POS.

Το myAthensPass, το οποίο παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, είναι μια εφαρμογή που οι πολίτες μπορούν να εγκαταστήσουν στο κινητό τους, στο Playstore της Google (Android) και στο Αpp Store της Apple (iOS), και στη συνέχεια να εγγραφούν, ώστε να δημιουργήσουν λογαριασμό για αυτοκίνητο με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας. Στο www.parking-athens.gr του Δήμου Αθηναίων υπάρχει επίσης πύλη εισόδου στην εφαρμογή. Συνολικά 3.463 θέσεις πάρκινγκ για επισκέπτες διατίθενται στο πλαίσιο εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Αθηναίων. Από το φθινόπωρο αναμένεται να προστεθούν ακόμα 682 θέσεις, με την επέκταση του συστήματος και στην οδό Μακρυγιάννη, στην περιοχή του Μετς, στα Ιλίσια, αλλά και στην περιοχή έναντι του «Κάραβελ» και του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».

Το ποσό «εισιτηρίου στάθμευσης» το οποίο μπορούν να αγοράσουν οι πολίτες είναι από 0,50 ευρώ έως 20 ευρώ, ωστόσο ο ανώτατος χρόνος στάθμευσης για μία συγκεκριμένη θέση παραμένει τρεις ώρες, όπως ισχύει και με τις κάρτες. Δέκα λεπτά πριν από τη λήξη του χρόνου, ο αγοραστής θα λαμβάνει ενημέρωση στο κινητό του, η οποία ταυτόχρονα θα αποστέλλεται και στη δημοτική αστυνομία.

Αυτό σημαίνει ότι το πρόστιμο θα μπαίνει αυτόματα από τη στιγμή λήξης του πληρωμένου χρόνου; «Οχι, διότι θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμος δημοτικός αστυνομικός να μεταβεί στο σημείο, να ελέγξει και να κόψει κλήση. Η δημοτική αστυνομία δυστυχώς δεν έχει τόσο προσωπικό», εξηγεί στην «Κ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς.

Από την πλευρά της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ ή ΔΑΕΜ, που έχει «εφεύρει» το συγκεκριμένο σύστημα, υπάρχει πρόθεση αυτό να εξελιχθεί, έτσι ώστε σύντομα να δίνει πληροφορίες και για τις διαθέσιμες κενές θέσεις στάθμευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή