Στήριξη αγροτοδιατροφικού κλάδου από Εθνική Τράπεζα

Στήριξη αγροτοδιατροφικού κλάδου από Εθνική Τράπεζα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφασιστικότητα της Εθνικής Τράπεζας να στηρίξει την αναμόρφωση και την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα της οικονομίας, τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ολη η Ελλάδα ένα τραπέζι».

Πρόκειται για την έκτη εκδήλωση που πραγματοποιείται τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η πρώτη ανάλογη εκδήλωση έγινε τον Απρίλιο 2017 στην Αθήνα με παραγωγούς από τη Στερεά Ελλάδα και ακολούθησαν οι εκδηλώσεις στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο 2017, στο Ναύπλιο τον Δεκέμβριο 2017, στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο 2018 και τέλος στη Λάρισα τον Μάιο 2018. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη και την προώθηση θετικών παραδειγμάτων από τον χώρο των επιχειρήσεων της αγροδιατροφής και ευρύτερα της αγροεπιχειρηματικότητας, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα έναν μόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της χώρας, όπως παραγωγούς, μεταποιητές προϊόντων, συνεταιρισμούς, οργανισμούς πιστοποίησης, ελληνικά και ξένα επιμελητήρια και πανεπιστήμια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε στους παραγωγούς και επιχειρηματίες του κλάδου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Στην ομιλία του ο κ. Μυλωνάς έθεσε την πρωτοβουλία «Ολη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» στο ευρύτερο πλαίσιο της απόφασης της ΕΤΕ για τη στρατηγική στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα. Εκτιμώντας, όπως τόνισε, ότι ο τομέας αυτός έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης κυρίως μέσω της δημιουργίας υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, εστίασε στην παραγωγή περισσότερων επώνυμων προϊόντων, στην ανάπτυξη αποδοτικότερων δικτύων διανομής και στη χρήση νέων τεχνολογιών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνατότητες χρηματοδότησης έχουν εμπλουτιστεί με νέα προϊόντα, ενώ παράλληλα έχουν ενισχυθεί με συμπληρωματικές δράσεις που παρέχουν ευκαιρίες δικτύωσης και ανοίγουν δρόμους προώθησης των ελληνικών τροφίμων προς τις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού. Η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της ΕΤΕ κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου δήλωσε ότι η οικονομική κρίση και η κοινή παραδοχή για ένα νέο πιο υγιές μοντέλο ανάπτυξης της χώρας έχουν δημιουργήσει μια μοναδική ευκαιρία για τον αγροτικό τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή