BULGARI Octo Finissimo Tourbillon Automatic – Το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο

BULGARI Octo Finissimo Tourbillon Automatic – Το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία πενταετία οίκος Bulgari έχει καταρρίψει όχι ένα αλλά τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ λεπτότητας. Το νέο του υπέρλεπτο tourbillon έρχεται μετά το Octo Finissimo Tourbillon του 2014, το Octo Finissimo Minute Repeater του 2016 και το Octo Finissimo Automatic του 2017 και αποδεικνύει την υπεροχή του διάσημου οίκου στην υψηλή ωρολογοποιία. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης, τον περασμένο Νοέμβριο, όπου βραβεύτηκαν δύο μοντέλα, το Octo Finissimo Tourbillon Skeleton και το Octo Finissimo Automatic.

BULGARI Octo Finissimo Tourbillon Automatic – Το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο-1

Στο καινούριο Tourbillon Automatic, η Bulgari χρειάστηκε να βρει καινοτόμες λύσεις στη συνολική δομή του ρολογιού, προκειμένου να επιτύχει ένα τόσο λεπτό προφίλ. Δημιούργησε έναν καινούριο μηχανισμό, τον αυτόματο Calibre BVL 288 Finissimo, ο οποίος προσφέρει 52 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

BULGARI Octo Finissimo Tourbillon Automatic – Το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο-2

Στο πίσω μέρος του διαθέτει έναν πρωτοποριακό περιφερειακό ρότορα, φτιαγμένο από λευκό χρυσό και αλουμίνιο, δύο μέταλλα με εντελώς διαφορετική πυκνότητα, χάρη στα οποία ο ρότορας περιστρέφεται με εξαιρετικά κανονικό ρυθμό.

BULGARI Octo Finissimo Tourbillon Automatic – Το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο-3

Για να μειωθεί το πάχος του, που είναι μόλις 1,95 mm, ο μηχανισμός διαθέτει επίσης ιπτάμενο tourbillon πάνω σε σύστημα ρουλεμάν.

BULGARI Octo Finissimo Tourbillon Automatic – Το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο-4

H οκτάγωνη κάσα του ρολογιού με διάμετρο 42 mm είναι από αμμοβολημένο τιτάνιο και περιβάλλει τον περίτεχνα «σκελετωμένο» μηχανικό μικρόκοσμο ενώ ένα άνοιγμα στο πίσω μέρος του ρολογιού, που θυμίζει το σχήμα της εισόδου της ιστορικής μπουτίκ της Bulgari στη Via Condotti στη Ρώμη, επιτρέπει να θαυμάσει κανείς το tourbillon και τον ρότορα εν ώρα δράσης.

BULGARI Octo Finissimo Tourbillon Automatic – Το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο-5
BULGARI Octo Finissimo Tourbillon Automatic – Το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο-6

Το Octo Finissimo Tourbillon Automatic κυκλοφορεί σε εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση 50 κομματιών.

Δείτε και το σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: ΑΘΗΝΑ: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Inglessis (τηλ.: 210-3217511), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Tempus (τηλ.: 2310-476620), ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Zoe-Koutsoyannopoulos (τηλ.: 22860-25470)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή