«Die Hard» δηλώνει για την κυβέρνηση ο Τσίπρας από το Λονδίνο (βίντεο)

«Die Hard» δηλώνει για την κυβέρνηση ο Τσίπρας από το Λονδίνο (βίντεο)

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει, παρά τις «απώλειες» των τελευταίων ημερών από την πλευρά των ΑΝΕΛ δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Δεν ανησυχώ καθόλου. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα σχέδια τα ανόητα, κατά την άποψή μου, που κάποιοι επιχειρούν, δεν θα έχει ασυνέχεια. Θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Δεν ανησυχώ καθόλου. Πόσο δε μάλλον, όταν πλέον είναι σε όλους σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση, που έχει περάσει από σαράντα κύματα, κατάφερε να επιβιώσει σε πολύ δυσκολότερες στιγμές. Πόσο δε μάλλον τώρα, που ανοίγεται μπροστά μας ένας πολύ θετικός ορίζοντας», ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Για να περιγράψει μάλιστα την «ανθεκτικότητα» της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στην ταινία «Die Hard», παρότι την απέδωσε λανθασμένα ως «Too Hard To Die». «Και μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, να πω ότι μια εξαιρετική ταινία ήταν το ‘too hard to die’. Λοιπόν, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε», είπε.

Αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

Ο κ. Τσίπρας, όπως δήλωσε, έθεσε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό, το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, τονίζοντας ότι η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα, εκεί που οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μία μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά: «Εθεσα στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, ένα μείζον για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ζήτημα. Το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Για μας αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα, που έχει και μια ιδιαίτερη ηθική φόρτιση. Τα Μάρμαρα ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, αλλά η θέση τους, η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα. Η φυσική τους θέση είναι εκεί όπου χτίστηκαν, είναι εκεί όπου οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μια μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά, φτιάχνοντας αυτό το σημαντικό μνημείο για την παγκόσμια κληρονομιά», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς δε για την ανταπόκριση της κυρίας Μέι στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Γνωρίζουμε τις θέσεις της βρετανικής πλευράς. Νομίζω, όμως, ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Και πιστεύω ότι θα βρούμε ολοένα και περισσότερους στην εξέλιξη των πραγμάτων, που θα υποστηρίζουν αυτή τη δίκαιη ελληνική θέση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή