Τεταμένη η πολιτική κατάσταση στη Γερμανία

Τεταμένη η πολιτική κατάσταση στη Γερμανία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είναι πολύ τεταμένη δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Αντρέα Νάλες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών.

Έπειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων χθες Τρίτη το βράδυ μεταξύ του SPD, του CDU της Μέρκελ και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), οι κυβερνητικοί εταίροι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινές θέσεις στη μεταναστευτική κρίση που απειλεί την κυβέρνηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Νάλες δήλωσε: «Σε όλα τα θέματα, περιλαμβανομένης της μεταναστευτικής πολιτικής, η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη στον συνασπισμό (…) Δεν είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα έχουμε περιέλθει σε τέλμα και δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί».

Όταν ρωτήθηκε αν προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, η Νάλες απάντησε: «Δεν γνωρίζω. Για να είμαι ειλικρινής, περιμένουμε να δούμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή