Ο Μπαζ Ολντριν κατέθεσε μήνυση κατά των παιδιών του

Ο Μπαζ Ολντριν κατέθεσε μήνυση κατά των παιδιών του

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Aμερικανός αστροναύτης Μπαζ Ολντριν μήνυσε τα δύο του παιδιά και την πρώην διευθύντρια των επιχειρήσεών του, λέγοντας ότι του έκλεψαν χρήματα και ότι αμαυρώνουν τη φήμη του. Η μήνυση, η οποία αναφέρει ακόμα ότι τον εμποδίζουν να παντρευτεί, κατατέθηκε αφού τα παιδιά του αιτήθηκαν να αποκτήσουν τον οικονομικό έλεγχο της περιουσίας του. Ζήτησαν, δηλαδή, από τον δικαστή να τους κατονομάσει ως πληρεξούσιους, επειδή ο πατέρας τους υποφέρει από απώλεια μνήμης και σύγχυση.

Ο Ολντριν, ο οποίος σήμερα είναι 88 ετών, είναι ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στην επιφάνεια της Σελήνης. Αυτό το έκανε ως μέλος της αποστολής Απόλλων 11 το 1969, στην οποία συμμετείχε και ο Νιλ Αρμστρονγκ που πάτησε πρώτος στην επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου και ακολουθήθηκε λίγα λεπτά αργότερα από τον Ολντριν. Σε συνέντευξη που έδωσε στη The Wall Street Journal, την περασμένη εβδομάδα, ο απόστρατος ανώτερος αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι «κανένας δεν θα πρέπει να σκεφτεί ότι έχει την ανάγκη πληρεξουσίων». Στη μήνυσή του ισχυρίζεται ότι ο γιος του, η κόρη του και η διευθύντρια Κριστίνα Κορπ επίσης υπέσκαψαν τις «προσωπικές ερωτικές του σχέσεις», απαγορεύοντάς του να παντρευτεί. Στην πραγματικότητα, όμως, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η διαχείριση της ιδιωτικής του εταιρείας Buzz Aldrin Enterprises και η μη κερδοσκοπική οργάνωση ShareSpace Foundation.

Τα παιδιά του, ο Αντριου, 60 ετών και η Τζάνις, επίσης 60 ετών, σε νομικό αίτημα που κατέθεσαν υποστήριζαν ότι ο πατέρας τους άρχισε να σχετίζεται με νέους φίλους οι οποίοι προσπαθούσαν να τον αποξενώσουν από την οικογένειά του, τονίζοντας παράλληλα ότι σπαταλά χρήματα με «ανησυχητικούς ρυθμούς».

Στη μήνυση του Ολντριν αναφέρεται ότι ο γιος του και η Κορπ έχουν λάβει τον έλεγχο των οικονομικών του για δικό τους πλουτισμό. Στην περιουσία του Ολντριν περιλαμβάνονται «αναμνηστικά του Διαστήματος» αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη, στη μήνυση αναφέρεται ότι τον συκοφαντούν επί χρόνια λέγοντας ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ και ότι έχει άνοια. Επίσης, κατηγορεί τον γιο του ότι μέσω δόλου ή εκφοβισμού του στέρησε τον έλεγχο των οικονομικών του και την κόρη του για απάτη και ότι δεν ενήργησε προς το οικονομικό του συμφέρον. Ο μεγαλύτερος γιος του δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ενας διορισμένος από το δικαστήριο ψυχιατρικός εμπειρογνώμονας πρόκειται να αξιολογήσει την κατάσταση του Ολντριν μέσα στην εβδομάδα. Σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του λένε ότι λυπούνται για αυτήν την «αδικαιολόγητη» μήνυση. «Η οικογένειά μας αντέχει και η ικανότητά μας για συνεργασία προκειμένου να λύσουμε προβλήματα και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα είναι ισχυρή», αναφέρουν τα παιδιά του Μπαζ Ολντριν.

Τα τελευταία χρόνια ο Ολντριν παραμένει στη σκιά, αν και έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως το Big Bang Theory, Τhe Simpsons και 30 Rock. Το 2002, λίγο έλειψε να κατηγορηθεί για επίθεση όταν γρονθοκόπησε έναν άνδρα ο οποίος ζήτησε από τον Ολντριν να ορκιστεί στο ευαγγέλιο ότι η προσεδάφιση στη Σελήνη δεν ήταν σκηνοθετημένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή