«Χαρτοπόλεμος» μεταξύ των φορέων του Ιπποδρόμου

«Χαρτοπόλεμος» μεταξύ των φορέων του Ιπποδρόμου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον Ιππόδρομο εξαιτίας της σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης του φορέα διεξαγωγής των Ιπποδρομιών Α.Ε. και της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ). Αυτή τη φορά αφορμή για τη σύγκρουση αποτελεί η αδυναμία συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΦΕΕ, αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ορίσει τα δικά του μέλη.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΦΕΕ είναι 11μελές, εκ των οποίων τρία ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Πολιτισμού Αγροτικής Ανάπτυξης) και δύο από τον διοργανωτή, τις «Ιπποδρομίες Α.Ε». Τα υπόλοιπα έξι μέλη είναι αιρετά. Το Δ.Σ. συνεδριάζει νόμιμα εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον οκτώ μέλη.

Η ΦΕΕ, με επιστολή της 21ης Ιουνίου προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, κατηγόρησε τη διοίκηση διεξαγωγής ιπποδρομιών για παρακώλυση του έργου της Φιλίππου Ενώσεως. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, τα διορισμένα μέλη από την «Ιπποδρομίες Α.Ε». στο Δ.Σ. της ΦΕΕ δεν προσέρχονται στις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νόμιμη απαρτία. Η διοίκηση της «Ιπποδρομίες Α.Ε.» απάντησε εμμέσως χθες στη ΦΕΕ. Στην επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη, ο πρόεδρος της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, χαρακτηρίζει αβάσιμες τις αιτιάσεις της Ενώσεως κατά της διοίκησης της εταιρείας του. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που δεν έχουν διοριστεί δύο μέλη του Δ.Σ. της ΦΕΕ, αυτό δεν μπορεί να συνεδριάζει με τη νόμιμη απαρτία πέραν ενός τριμήνου. Το τρίμηνο έχει παρέλθει κι επομένως, ορθώς οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν προσέρχονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΦΕΕ, καθώς αυτό δεν έχει νόμιμη σύνθεση για να συνέλθει. Οι τελευταίες επιστολές των ΦΕΕ και Ιπποδρομιών Α.Ε. προς την πολιτική ηγεσία του τόπου αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στη σύγκρουση μεταξύ τους. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει από την περασμένη χρονιά που ορίσθηκε το νέο Δ.Σ. της ΦΕΕ και η βαθύτερη αιτία του έχει να κάνει με το ποιος έχει το πάνω χέρι στις ιπποδρομίες. Η κόντρα κορυφώθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν θέση υπέρ της εταιρείας «Ιπποδρομίες Α.Ε.» έλαβαν οι ιδιοκτήτες δρομώνων αλόγων και ορισμένα μέλη της ΦΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή