Συνάντηση του Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο των Εκπροσώπων του Λαού της Τυνησίας

Συνάντηση του Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο των Εκπροσώπων του Λαού της Τυνησίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, τον Πρόεδρο των Εκπροσώπων του Λαού της Τυνησίας κ. Μohamed Ennaceur, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον οποίο επιβεβαίωσαν τις ήδη πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας και Τυνησίας και εστίασαν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην εμπέδωση της Ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Τυνησία αποτελεί για την περιοχή ένα παράδειγμα δημοκρατικής σταθερότητας και ομαλής λειτουργίας των θεσμών της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και επισήμανε την σημασία του αγώνα της, για την πάταξη της τρομοκρατίας και ιδίως της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «η βελτίωση των σχέσεών μας, γενικότερα, και η στάση σας, θα συμβάλλει σημαντικά ώστε να εμπεδωθεί η Ειρήνη την περιοχή της Μεσογείου και ιδίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Εκπροσώπων του Λαού της Τυνησίας κ. Μohamed Ennaceur, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση και την εγκάρδια υποδοχή, αναφέρθηκε στους πανάρχαιους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Τυνησίας και έκανε λόγο για μια επίσκεψη φιλίας, που στόχο έχει να εμβαθύνει και να ενισχύσει την ήδη υφιστάμενη διμερή συνεργασία.

Χαιρέτισε, επίσης, τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η ελληνική πλευρά για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για την καταπολέμηση των εξτρεμισμών και της τρομοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή