Επίκαιρη επερώτηση ΝΔ για τις νέες καταστροφές στη Μάνδρα

Επίκαιρη επερώτηση ΝΔ για τις νέες καταστροφές στη Μάνδρα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι νέες εικόνες καταστροφής από τη Μάνδρα. Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβησαν στην περιοχή νωρίς το πρωί, συνομίλησαν με κατοίκους και κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη διαδικασία των αποζημιώσεων για τις υλικές ζημιές.

Μάλιστα, γνωστοποίησαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει επίκαιρη επερώτηση στην κυβέρνηση ζητώντας «άμεση ενημέρωση για τους λόγους της απαράδεκτης καθυστέρησης στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, και αξιώνοντας να πληροφορηθούν οι πολίτες το χρόνο στον οποίο εκτιμά ότι αυτά τελικά θα αρχίσουν επιτέλους να υλοποιούνται».

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση της ΝΔ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώπιον του οποίου εκκρεμεί προς έγκριση και έλεγχο ένα από τα προς κατασκευή αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να ζητηθεί η επίσπευση της αποφάσεώς του.

«Κανένα απολύτως αντιπλημμυρικό έργο ή έστω κάποια προληπτική παρέμβαση δεν έχει πραγματοποιηθεί στη Μάνδρα στους επτά μήνες που μεσολάβησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Και αυτή είναι η αιτία που η περιοχή επλήγη και πάλι από τη χθεσινή ισχυρή βροχή που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου» αναφέρει σε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι η δήμαρχος κ. Ιωάννα Κριεκούκη «τους επιβεβαίωσε κάτι που ήταν ήδη γνωστό στους κατοίκους της περιοχής. Oτι η κυβέρνηση και η κ. Δούρου δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε προληπτική αντιπλημμυρική ενέργεια επτά ολόκληρους μήνες μετά την καταστροφή του Νοεμβρίου με αποτέλεσμα χθες και πάλι να σημειωθούν στην Μάνδρα σημαντικές υλικές καταστροφές».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή