Σταμάτησε την απεργία πείνας ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μόριας

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μόριας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα. Ο οποίος, δεν φαίνεται να δεσμεύτηκε σε κάτι νεότερο πέραν των εξαγγελιών Βίτσα περί αποσυμπίεσης από Σεπτέμβρη και μεταφορά αιτούντων άσυλο σε δομές στην ενδοχώρα.

Ωστόσο ο κ. Τρακέλλης ανέφερε στην «Κ» ότι κατέφυγε στη λύση της απεργίας πείνας, καθώς μια διαμαρτυρία των χωριών γύρω από το Κέντρο της Μόριας ίσως θα ήταν ανεξέλεγκτη:

«Διαμαρτυρήθηκα μόνος μου για να κρατώ τις ισορροπίες και την αξιοπρέπεια του χωριού μου. Ο καθένας μπορεί να λέει να βγούμε στους δρόμους, δεν ξέρει όμως πώς μπορεί να ξεφύγει κάποιος. Το πήρα επάνω μου και ας κριθώ.»

Ο κ. Μπαλάφας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επέκτασης του καταυλισμού στον σχεδιασμό του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και μετά τη σύσκεψη ανέφερε:

«Όσα είπε ο κ. Τρακέλλης, νιώθω ότι βγαίνουν μέσα από την καρδιά και τη λογική του. Κατανοούμε τον αγώνα του και τα αίτια. Πιστεύουμε ότι και με αυτή τη διαμαρτυρία έβαλε ένα λιθαράκι να αντιμετωπιστούν καλύτερα κάποια ζητήματα. Είναι γνωστή η δέσμευση του κ. Βίτσα ότι τον Σεπτέμβριο προγραμματίζουμε τη μεγάλη αποσυμφόρηση μαζί με τον έλεγχο των ροών. Η δέσμευση ισχύει και κάνουμε όλες τις ενέργειες για να κάνουμε πραγματικότητα την αποσυμφόρηση. Η σύμβαση για το θέμα των λυμάτων είναι στο γραφείο του υπουργού. Για το θέμα της αστυνόμευσης, προβληματιζόμαστε κι εμείς. Η υπερσυσσώρευση πληθυσμού δημιουργεί εκ των πραγμάτων προβλήματα».

«Σε ποιες δομές, στο Κουτσόχερο ή στα Διαβατά ή σε διαμερίσματα στα Τρίκαλα δε νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία», ξεκαθάρισε, και πρόσθεσε:

«Βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα για τις δομές αυτές και σταδιακά θα γίνεται η μεταφορά. Δεν έχω καμία διάθεση ωραιοποίησης της κατάστασης. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ. Θέλουμε τους 55.000 εγκλωβισμένους να τους κατανέμουμε σωστά στη χώρα. Υπάρχουν πόλεις συντηρητικές που και με την παρουσία της εκκλησίας δέχτηκαν τη φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή