Εκκωφαντικός αποκλεισμός της Γερμανίας

Εκκωφαντικός αποκλεισμός της Γερμανίας

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και στο τέλος οι Γερμανοί δεν κερδίζουν πια». Τάδε έφη Γκάρι Λίνεκερ στο twitter, μερικά δευτερόλεπτα μετά τον εκκωφαντικό αποκλεισμό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της στα Παγκόσμια Κύπελλα από το 1938 (16 ομάδες), η Γερμανία δεν θα βρίσκεται στους «16» της διοργάνωσης, έπειτα από την ήττα σοκ με 2-0 με την Νότιο Κορέα, ακολουθώντας την «κατάρα» των τροπαιούχων των Μουντιάλ στις επόμενες διοργανώσεις. Η Σουηδία ως πρώτη και το Μεξικό ως δεύτερο συνεχίζουν το ταξίδι στα γήπεδα της Ρωσίας και στην επόμενη φάση.

Η Γερμανία ήθελε την νίκη για να «κλειδώσει» την πρόκριση αλλά δεν κατάφερε να βρει ούτε ένα γκολ. Από το ξεκίνημα, η Κορέα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε το γκολ. Η Γερμανία λίγο έλειψε να πληρώσει το λάθος του Νόιερ η στο 19ο λεπτό. Ο Τζουνγκ από μακριά εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ για τους Κορεάτες, ο τερματοφύλακας της Γερμανίας έκανε λάθος εκτίμηση και δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα με την πρώτη προσπάθεια, διώχνοντας την με τις «γροθιές» στην συνέχεια. Οι Κορεάτες δεν σταμάτησαν εκεί και στο 25’ είχαν νέα καλή στιγμή με το σουτ-βολέ του Σον να φεύγει άουτ. 

Μόλις μια ευκαιρία είχε στο πρώτο 45λεπτο η Γερμανία με την προσπάθεια του Χούμελς στην μικρή περιοχή (40’). Στο β’ μέρος η Γερμανία απείλησε από το ξεκίνημα και με την καρφωτή κεφαλιά του Γκορέτσκα (48’) και το σουτ του Βέρνερ (51’) πλησίασε στο 1-0. Μπορεί η Γερμανία να έψαχνε το γκολ της πρόκρισης, αλλά η Κορέα είχε μεγάλη φάση στο 66’. Ο Μουν βγήκε στην αντεπίθεση αλλά άργησε και έχασε την μπάλα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Γερμανία είχε και τους δέκα παίκτες της πάνω από την σέντρα, ψάχνοντας το πολύτιμο γκολ.

Στο 78’ η Ν. Κορέα με το σουτ του Σον απείλησε στην αντεπίθεση και λίγο έλειψε να… κάνει την ζημιά στους Γερμανούς. Για την Γερμανία, τα σουτ των Ρόις (83’) και Κρος (84’) «έφυγαν» λίγο άουτ. Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Χούμελς με τον ώμο στο 87’, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Εν τέλει η Γερμανία όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει αλλά δέχτηκε και δύο γκολ στις καθυστερήσεις τερματίζοντας τέταρτη στον όμιλο. Με τον Γκβον (90+4) και τον Σον (90+6) η Κορέα πήρε μια ιστορική νίκη κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014.  

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Τζο, Λι Τζονγκ, Γιουν, Σον Χεούνγκ-μιν, Κου (56' Χουάνγκ, 79' Γκο), Χονγκ, Τζουνγκ, Λι Τζαεσούνγκ, Μουν (69' Τζου), Κιμ, Τζανγκ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Χέκτορ (78' Μπραντ), Κεντίρα (58' Γκόμες), Κρόος, Οζίλ, Ρόις, Γκορέτσκα (63' Μίλερ), Βέρνερ

Στην Εκατερίνμπουργκ, η Σουηδία ξεπέρασε το εμπόδιο του Μεξικού κερδίζοντας το με 3-0 και προκρίθηκε ως πρώτη. Η Σουηδία έψαχνε μόνο την νίκη καθώς μόνο έτσι είχε ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Με τα σουτ των Μπεργκ (12’) και τον Φόρσμπεργκ (18’), η Σουηδία απείλησε το Μεξικό αλλά δεν βρήκε το γκολ. Με την συμπλήρωση του ημιώρου, η Σουηδία ζήτησε πέναλτι αλλά ο διαιτητής μετά την χρήση του VAR αποφάσισε πως δεν υπήρχε καμία παράβαση από τον Ερνάντεζ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Μάρκους Μπεργκ είχε την ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ αλλά το τελείωμα του ήταν πολύ άστοχο. Το γκολ για τους Σουηδούς ήρθε στο 50’ με τον Αουγκούστινσον με σουτ στην κίνηση. Έντεκα λεπτά αργότερα, η Σουηδία διπλασίασε τα τέρματα της με το πέναλτι του Γκράνγκβιστ. Τέλος, με το αυτογκόλ του Άλβαρεζ οι Ευρωπαίοι έκαναν το 3-0 και εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Μαζί τους όμως πήραν και τους αντιπάλους τους, καθώς τερμάτισαν στην δεύτερη θέση με έξι βαθμούς.

ΜΕΞΙΚΟ: Oτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν, Γκουαρδάδο (75' Κορόνα), Γκαγιάρδο (65' Φαμπιάν), Κάρλος Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον (57' Σβένσον), Έκνταλ (80' Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (68' Τελίν).

Τελική βαθμολογία ΣΤ’ ομίλου:

Σουηδία: 6

Μεξικό: 6

Νότιος Κορέα: 3

Γερμανία: 3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή