Πάνω από 450 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των καιρικών φαινομένων

Πάνω από 450 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των καιρικών φαινομένων

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μηχανισμός της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονται κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στη Δυτική Αττική και ειδικά στη Μάνδρα, τη Μαγούλα και τη Νέα Πέραμο, από όπου η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα περισσότερες από 130 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες. Μεγάλη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος έσπευσε και παραμένει στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Όπως επισημαίνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είχε ειδοποιήσει εγκαίρως όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφορικά με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή στη Δυτική Αττική, ενώ στη συνεχεία ενημερώθηκε από τη δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, για την κατάσταση, όπως είχε διαμορφωθεί έως εκείνη την ώρα.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διαχείριση της κατάστασης που ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Σημειώνεται, ότι στη σύσκεψη επίσης μετείχαν ακόμη ο δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Αχιλλέας Τζουβάρας, καθώς και κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όσον αφορά την πυροσβεστική, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα περισσότερες από 450 κλήσεις από όλη την Ελλάδα, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Ειδικότερα, εκτός από την Αττική, στο νομό Μαγνησίας, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες δέχθηκε 70 κλήσεις, στο νομό Λάρισας στην περιοχή του Αγιόκαμπου 15 κλήσεις, στο νομό Χαλκιδικής και στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία, 150 και 90 κλήσεις, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή