H Aργεντινή του Μαραντόνα και της αγχωτικής πρόκρισης

H Aργεντινή του Μαραντόνα και της αγχωτικής πρόκρισης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια αγωνιστική ημέρα γεμάτη δράμα, αγωνία και όμορφα γκολ όπως η προχθεσινή, την παράσταση έκλεψε ο Ντιέγκο Μαραντόνα με την άλλοτε επιβλητική και άλλοτε θλιβερή του εικόνα στα VIP του γηπέδου στον αγώνα της Αργεντινής με τη Νιγηρία.

Ο 58χρονος πια θρύλος του ποδοσφαίρου δείχνει ότι δεν έχει ξεπεράσει τις κακές του συνήθειες, αφού παρακολουθώντας το ματς που με σκορ 2-1 χάρισε την πρόκριση στους συμπατριώτες του, πότε ακτινοβολούσε, πότε κοιμόταν, πότε πανηγύριζε και πότε έκανε άσεμνες χειρονομίες όπως στο αποφασιστικό τέρμα του Μάρκος Ρόχο στο 86ο λεπτό. Τελικά μεταφέρθηκε λόγω «αδιαθεσίας» στο νοσοκομείο, από το οποίο εξήλθε γρήγορα.

Στο τουρνουά, όπου τα φαβορί ώς τώρα τη γλιτώνουν την τελευταία στιγμή, όπως η Βραζιλία με την Κόστα Ρίκα, η Αργεντινή έζησε το δικό της δράμα με χάπι εντ προχθές, στέλνοντας χιλιάδες φίλους της στις πλατείες με το σφύριγμα της λήξης για πανηγυρισμούς. Στο επίκεντρο όπως πάντα ο περίφημος οβελίσκος στο Μπουένος Αϊρες, όπου οι ξετρελαμένοι Αργεντινοί ορκίζονταν στον… Μέσι ότι φέτος είναι η χρονιά τους. Από την καταστροφή στην αισιοδοξία, ένας… Ρόχο δρόμος.

Ωστόσο, μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο της Αργεντινής. Την ώρα που παίκτες, οπαδοί και παράγοντες γιόρταζαν τη νίκη, ο (ακόμη) προπονητής της Αργεντινής Χόρχε Σαμπαόλι δεν είχε με ποιον να πανηγυρίσει, ενώ στη συνέντευξη Τύπου ο Λιονέλ Μέσι κάθησε πλάι στον κ. Σαμπαόλι, μίλησε για λίγο, σηκώθηκε κι έφυγε, αφήνοντας μόνο του τον Αργεντινό εκλέκτορα. Νωρίτερα φάνηκε ότι ο κ. Σαμπαόλι ρώτησε τον Μέσι πριν κάνει τις αλλαγές του στον αγώνα… Οπως έγραψε χθες η αγγλική εφημερίδα Independent, εάν τελικά κατακτήσει ο Μέσι αυτό το τουρνουά, θα πρόκειται για σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ.

Η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται απόψε, και με τους Βέλγους και τους Αγγλους να δίνουν απλώς μάχη για την πρωτιά του Ζ΄ ομίλου, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Η΄ όμιλο: Το ματς της Σενεγάλης με την Κολομβία είναι σαν τελικός, αφού ο νικητής προκρίνεται και η ισοπαλία ευνοεί τους Αφρικανούς, ενώ στην Ιαπωνία μάλλον αρκεί ένας βαθμός με την αποκλεισμένη Πολωνία.

Από τους Κολομβιανούς θα απουσιάσει ο μέσος Αμπελ Αγιλάρ, που είχε τραυματιστεί στον αγώνα με τους Πολωνούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή