Aντί ακροδεξιών ο… «Ρουβίκωνας» στο γραφείο Κατσίκη

Aντί ακροδεξιών ο… «Ρουβίκωνας» στο γραφείο Κατσίκη

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάληψη ευθύνης από τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» για την προσπάθεια κουκουλοφόρων να εισβάλουν χθες το πρωί στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ήρθε να αποδυναμώσει το επιχείρημα στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι ομάδες που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς ευθύνονται αποκλειστικά για την πίεση που ασκείται προς τους κυβερνητικούς βουλευτές και ότι εξελίσσεται σχέδιο αποσταθεροποίησης, υποκινούμενο από συγκεκριμένα κέντρα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, που καλείται να κρατήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του χωρίς περαιτέρω απώλειες και να διαχειριστεί την πίεση που οι βουλευτές τού μεταφέρουν, αμέσως μετά την απόπειρα εισβολής στο γραφείο Κατσίκη, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικαίωσης αναρωτήθηκε: «Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ».

Ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέχεια της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας περί οργανωμένου σχεδίου εκφοβισμού και επιθέσεων κατά βουλευτών, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αναφέρθηκε σε «μικρές ολιγάριθμες ομάδες της ακραίας βίας, της ακραίας διχαστικής συνθηματολογίας και της ακραίας προσπάθειας εκφοβισμού προς το πολιτικό σύστημα, προς κόμματα, βουλευτές, θεσμούς». Εξειδικεύοντας, αναφορικά με την προσπάθεια εισβολής στο γραφείο Κατσίκη, έκανε λόγο για «πάνδημη αποδοκιμασία από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου κάθε στιγμή, όχι επιλεκτικά, όχι συμψηφιστικά, όχι χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε αυτές τις βίαιες ενέργειες». Και, ακολούθως, πρόσθεσε ότι «σε τέτοιες δύσκολες πολιτικές περιστάσεις, μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο, σε οποιονδήποτε ή σε οποιαδήποτε, εν προκειμένω ακροδεξιά ομάδα, φιλοβασιλική, να κάνει τέτοιες ενέργειες έτσι ώστε οι βουλευτές να φοβούνται και να διαμορφώνουν μία συνείδηση φόβου».

Οι δηλώσεις αυτές προηγήθηκαν της ανάληψης ευθύνης από τον «Ρουβίκωνα»: «Σήμερα το πρωί στις 9.45 σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10 στον 2ο όροφο. Δυστυχώς, η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ο,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές», αναφέρεται στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, που αναρτήθηκε μερικές ώρες αργότερα και η οποία προκάλεσε τουλάχιστον αμηχανία σε όσους έσπευσαν να εντάξουν την απόπειρα εισβολής στο γραφείο Κατσίκη σε ένα εξελισσόμενο σχέδιο κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εκπορευόμενο από συγκεκριμένα κέντρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή