Πιέσεις στον Δ. Καμμένο για αντιπροεδρία Βουλής

Πιέσεις στον Δ. Καμμένο για αντιπροεδρία Βουλής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνει, από χθες, ο Νίκος Βούτσης, τις πιέσεις στον ανεξάρτητο πλέον, προσφάτως διαγραφέντα από τους ΑΝΕΛ βουλευτή Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί από το αξίωμα του 8ου αντιπροέδρου της Βουλής.

Ως γνωστόν, οι αντιπρόεδροι της Βουλής εκλέγονται κατά σειρά, με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και η θητεία τους διαρκεί όσο και η βουλευτική περίοδος. Αντικατάσταση των προσώπων προβλέπεται μόνο μέσα από τη διαδικασία της κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον τους.

Ο Δημήτρης Καμμένος, που εξελέγη όταν ακόμα ήταν βουλευτής των ΑΝΕΛ, εμφανίστηκε απρόθυμος να παραιτηθεί.

«Δεν μπορεί να παραμείνει ως αντιπρόεδρος αφού άλλαξε το στάτους για το κόμμα που ανήκε γιατί αλλιώς και η πλειοψηφούσα παράταξη θα μπορούσε να ψηφίσει άλλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως «δεν είναι καλό πράγμα» το να επιμείνει στην άρνησή του και να χρειαστεί να υποβληθεί πρόταση μομφής. «Δεν είναι σωστό η Βουλή –δεν είναι τυχαίο που δεν έχει ξανασυμβεί– για ένα ζήτημα κανονιστικό να κάνει μία ολόκληρη διαδικασία όπου εκ των πραγμάτων θα ανασυρθούν είτε ως προσχήματα ή αλλιώς πολιτικές απόψεις που δεν αφορούν στο να είναι κανείς αντιπρόεδρος», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε:

«Οταν κάποιος δεν είναι πια σε ένα κόμμα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να είναι πια αντιπρόεδρος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή