Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στη Χρυσούπολη Καβάλας

Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στη Χρυσούπολη Καβάλας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμένης έκτασης προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο δημιούργησε σε αρκετές περιοχές της Καβάλας και της Θάσου η έντονη βροχόπτωση που επικρατεί από χθες το μεσημέρι στην Aνατολική Μακεδονία.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έδρα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων αλλά και δρόμους στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, κατάθεσε αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. προκειμένου ο Δήμος Νέστου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε προς τους δημότες, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: "Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, που σημειώθηκαν στον Δήμο μας και εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Νέστου, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές είτε σε οικιακό εξοπλισμό είτε σε επιχειρηματικό εξοπλισμό, όπως ενημερώσουν τηλεφωνικά ή προσέλθουν στα γραφεία του δημοτικού καταστήματος κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, προκειμένου να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών εξοπλισμού. Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περί βεβαίωσης του συμβάντος".

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, στο ύψος των εγκαταστάσεων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, έξω από την Τοπική Κοινότητα Χαλικερού, όπου λόγω της μεγάλη ποσότητας υδάτων και φερτών υλικών που κατέβηκαν από το βουνό αποκλείστηκε ένα μέρος του οδοστρώματος.

Στη Θάσο προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Σκάλα Πρίνου, όπου πλημμύρισαν πολλά ισόγεια σπιτιών κι ένα ξενοδοχείο. Επίσης, κλειστός παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ο επαρχιακός δρόμος που ενώνει τις τοπικές κοινότητες Μαριών και Λιμεναρίων καθώς η βροχή έχει κατεβάσει μεγάλες ποσότητες χώματος και φερτών υλικών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή