Ακίνητο στη Λευκωσία αγόρασε η Εθνική Πανγαία

Ακίνητο στη Λευκωσία αγόρασε η Εθνική Πανγαία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικές επενδύσεις της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ έχει υλοποιήσει, με την ολοκλήρωση του φετινού πρώτου εξαμήνου, η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, καθώς χθες ανακοίνωσε την απόκτηση ενός ακόμα ξενοδοχειακού ακινήτου. Ειδικότερα, η εισηγμένη δαπάνησε 11,2 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών της Lasmane Properties Ltd., ιδιοκτήτριας ξενοδοχειακού ακινήτου στη Λευκωσία της Κύπρου, το οποίο στο παρελθόν λειτουργούσε υπό την επωνυμία Holiday Inn. Παράλληλα, η εταιρεία προβλέπεται να επενδύσει επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του ακινήτου και τη λειτουργία του ως πολυτελούς ξενοδοχείου. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες εβδομάδες, η Εθνική Πανγαία είχε ολοκληρώσει την απόκτηση του πέντε αστέρων Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι μισθωμένο σε εταιρεία του ομίλου Zeus International. Το κόστος της εν λόγω επένδυσης είχε ανέλθει σε 7 εκατ. ευρώ. Το νέο ξενοδοχείο στην Κύπρο διαθέτει 140 δωμάτια και είναι από τα μεγαλύτερα της πόλης. Η τοποθεσία του είναι πολύ κεντρική, καθώς βρίσκεται εντός των ενετικών τειχών, πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας (στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, καθώς και στη λεωφόρο Εθνάρχου Μακαρίου) και στην, υπό ανάπλαση, πλατεία Ελευθερίας, η οποία σχεδιάστηκε από τη διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ζαχά Χαντίντ. Οπως και στην περίπτωση του Lazart Hotel, είναι μισθωμένο σε εταιρεία του ομίλου Zeus International. Από το τίμημα των 11,2 εκατ. ευρώ, ποσό 7,6 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε κατά τη μεταβίβαση των μετοχών και το υπόλοιπο 3,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί αφού εκπληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Στόχος της εισηγμένης για το 2018 είναι ο διπλασιασμός του επενδυτικού προγράμματος σε σχέση με το 2017, κάτι που μεταφράζεται σε υλοποίηση αγορών ακινήτων αξίας 150 εκατ. ευρώ. Πριν από λίγες ημέρες αποκτήθηκαν δύο ακόμα κτίρια (διατηρητέα) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αντί συνολικού τιμήματος 7,2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποκτήθηκε ακίνητο εμπορικής χρήσης (καταστήματα), συνολικής επιφάνειας 1.608 τ.μ., στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 66-68 και Καπνικαρέας 5, στο Μοναστηράκι, και ένα δεύτερο στη συμβολή των οδών Αδριανού 66 και Αιόλου 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή