Πρόστιμα 110.000 ευρώ σε Dimera από Επ. Ανταγωνισμού

Πρόστιμα 110.000 ευρώ σε Dimera από Επ. Ανταγωνισμού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πράσινο φως, συνοδευόμενο όμως από πρόστιμα συνολικού ύψους 110.000 ευρώ, έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην απόκτηση από την Dimera Media Investments Ltd. (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) του τηλεοπτικού σταθμού «Epsilon TV» και των σημάτων «Εθνος», «Εθνος της Κυριακής» και «Ημερησία», τα οποία ανήκαν στην «Πήγασος» (συμφερόντων Μπόμπολα).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε στην Dimera πρόστιμο 30.000 ευρώ για πρόωρη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης που αφορά την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.» (πρόκειται για την εταιρεία στην οποία ανήκει το κανάλι Epsilon TV), ενώ ένα ακόμη πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε με την ίδια αιτιολογία για την περίπτωση της συγκέντρωσης που αφορά την απόκτηση των σημάτων της «Πήγασος». Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού με ομόφωνη απόφασή της επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ για την εκπρόθεσμη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης για τα σήματα της «Πήγασος» λόγω της δεύτερης συνεχόμενης και σε μικρό χρονικό διάστημα τέλεσης της ίδιας παράβασης, ενώ δεν επέβαλε πρόστιμο για την επίσης διαπιστωθείσα, με την απόφαση 652/2017, παράβαση της εκπρόθεσμης γνωστοποίησης της συγκέντρωσης για τη «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.», συνεκτιμώντας το μικρό διάστημα υπέρβασης της προθεσμίας και τις περιστάσεις της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου 2017 βγήκαν σε πλειστηριασμό τα σήματα «Εθνος», «Εθνος της Κυριακής» και «Ημερησία» με μοναδικό πλειοδότη την Dimera, η οποία τα απέκτησε έναντι 3,58 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Epsilon TV συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε τηλεοπτικών σταθμών που έχουν προεπιλεγεί για τη λήψη άδειας εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή