Τεχνικοί σύμβουλοι της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αφγανιστάν

Τεχνικοί σύμβουλοι της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αφγανιστάν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσης της Ελλάδας να ενισχύσει την παρουσία της σε όλα τα επιχειρησιακά μέτωπα του ΝΑΤΟ αποτελεί η παρουσία τεχνικών συμβούλων της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αφγανιστάν.

Χαρακτηριστικά, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, Resolute Support, συστήνεται o επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Ιωάννης Παρμάκης, ως ο επίσημος εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Αφγανιστάν, και σύμβουλος της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως λέει ο ίδιος, πρόσφατα, η Ελλάδα ενίσχυσε την εμπλοκή της στο Αφγανιστάν, σε ότι αφορά την εκπαίδευση, τη συμβουλευτική αλλά και την βοήθεια σε αποστολές.

 

 

«Το τμήμα της Ελλάδας εδώ συνεργάζεται στενά με τους Αφγανών για τα Logistics, προκειμένου να τους βοηθήσει να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα της αεροπορικής δύναμης του Αφγανιστάν», σημειώνει ο κ. Παρμάκης και συνεχίζει:

«Τα Logistics αποτελούν τη ραχοκοκαλιά οποιασδήποτε βιώσιμης αεροπορικής δύναμης και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η αεροπορική δύναμη του Αφγανιστάν θα μπορέσει να αναλάβει τον αγώνα για το μέλλον εδώ και χρόνια».

«Η Ελλάδα, ήταν ένα από τα πιο παλιά μέλη του ΝΑΤΟ και δεσμεύεται στην αποστολή Resolute Support αλλά και στο μέλλον του Αφγανιστάν», πρόσθεσε.

Την ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στο Αφγανιστάν χαιρέτησε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με ένα tweet στο οποίο χαρακτηρίζει το γεγονός ως ένα δυνατό και καλοδεχούμενο σημάδι.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή