H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph

H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και τρία χρόνια η Girard-Perregaux έχει επαναφέρει στο προσκήνιο ένα εμβληματικό της μοντέλο που γεννήθηκε το 1975. Το 2018, το περίφημο Laureato γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του με μία σειρά χρονογράφων.

H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph-1
H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph-2

Σε εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι ή ροζ χρυσό 18Κ, o Laureato Chronograph διατίθεται σε δύο διαμέτρους κάσας, 42 mm και 38 mm, και σε τρεις χρωματισμούς του καντράν.

H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph-3

Με σωστά ισορροπημένες δόσεις δυναμισμού και κομψότητας, είναι σχεδιασμένος για να φοριέται όλες τις ώρες, με απλό ή επίσημο ένδυμα και προσαρμόζεται σε κάθε καθημερινή ασχολία του κατόχου του, είτε αυτός είναι άνδρας είτε γυναίκα. Το design του έχει τη χαρακτηριστική σφραγίδα των Laureato, με την οκτάγωνη στεφάνη και την κάσα που αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο με το μπρασελέ ή το λουράκι. Ειδικά το μπρασελέ διακρίνεται από φαρδείς συνδέσμους σχήματος Η από σατινέ ατσάλι ενώ τα κεντρικά στελέχη του είναι από γυαλιστερό, καμπυλωτό ατσάλι. Η εργονομική του σχεδίαση εξασφαλίζει απόλυτη άνεση στον καρπό.

H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph-4

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα γνωρίσματα του Laureato Chronograph είναι αναμφισβήτητα το ανάγλυφο καντράν με το πυραμιδωτό μοτίβο «Clou de Paris». Υπάρχουν τρεις εξίσου εντυπωσιακές χρωματικές εκδοχές του: ασημί με μαύρους μετρητές, μαύρο με μπλε μετρητές και σκούρο μπλε.

H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph-5
H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph-6

Οι δύο μετρητές του χρονογράφου, όπως και το υποκαντράν με τα μικρά δευτερόλεπτα, αναδεικνύονται χάρη στο «ήσυχο» ελικοειδές μοτίβο τους. Οι σχεδιαστές φρόντισαν να μην υπερφορτώσουν το καντράν, γι’ αυτό και προτίμησαν λιτούς, ευθύγραμμους δείκτες και μπάρες στις ενδείξεις των ωρών, όλα τα με φωσφορίζουσα επίστρωση SuperLuminova.

H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph-7

Μηχανικά o Laureato Chronograph υποστηρίζεται από έναν αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου, τον GP03300, ο οποίος απαρτίζεται από 435 εξαρτήματα και προσφέρει τουλάχιστον 46 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Εκτός από την ακρίβεια και την αξιοπιστία του έχει και εξαιρετικό φινίρισμα, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μοντέλο υψηλής ωρολογοποιίας και σε μία παραδοσιακή manufacture όπως η Girard-Perregaux. Τον μηχανισμό μπορεί να θαυμάσει κανείς στα μοντέλα με διάμετρο 42 mm, τα οποία διαθέτουν διαφανές πίσω καπάκι από κρύσταλλο ζαφειριού (ενώ τα μοντέλα των 38 mm έχουν ατσάλινο καπάκι).

H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph-8

Όλα τα ατσάλινα μοντέλα είναι στεγανά μέχρι 100 μέτρα βάθος, ενώ οι εκδόσεις από ροζ χρυσό είναι στεγανές μέχρι 50 μέτρα. Και μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια: όλοι οι χρονογράφοι με δερμάτινο λουράκι συνοδεύονται και από ένα δεύτερο λουράκι από καουτσούκ.

H διαχρονική αξία του GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph-9

 

Δείτε τον χρονογράφο «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…
 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857-8)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή