Play on Early Education, 1st International Athens Conference

Play on Early Education, 1st International Athens Conference

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019, κάποιοι πολύ σπουδαίοι άνθρωποι από τον χώρο του παιχνιδιού και της προσχολικής εκπαίδευσης, θα βρίσκονται στην Αθήνα!

Συγκεκριμένα, η διάσημη Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο σπουδαίος ψυχολόγος από τη Βοστώνη Dr. Peter Gray, συγγραφέας εκτός των άλλων του περίφημου βιβλίου «Free to Learn», ο Tom Hobson, ο περίφημος «Teacher Tom» από το Seattle και ο Βρετανός playworker Meynell Walter, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Play Association (IPA) σε Αγγλία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία, αλλά και πολλοί ακόμη σημαντικοί άνθρωποι από τoν χώρο της εκπαίδευσης, θα βρεθούν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη σε ένα τριήμερο συνέδριο το οποίο αναμφίβολα θα τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς κοινού.

Στόχος του συνεδρίου θα είναι να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό την αξία που έχει το Ακηδεμόνευτο Παιχνίδι στην προσχολική ηλικία και το οποίο βασίζεται στον Σεβασμό, στην Ελευθερία και στην Εμπιστοσύνη.

Τις πρώτες 2 μέρες του συνεδρίου οι εισηγητές θα μοιραστούν με το κοινό τις ιστορίες και τις γνώσεις τους γύρω από το παιχνίδι και την εκπαίδευση.  Την τρίτη μέρα, μέσα από workshops διαδραστικού χαρακτήρα, παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν κατανοώντας βιωματικά πράγματα που θα έχουν ακούσει τις προηγούμενες ημέρες.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όποιον ασχολείται ή θα ήθελε να ασχοληθεί με την  προσχολική αγωγή ή το παιχνίδι ή και τα δύο, και ψάχνει για καινούργιες πηγές έμπνευσης.

Επίσης, επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου που θα επιθυμούσαν να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις εμπειρίες τους, μπορούν να υποβάλλουν την πρόταση τους μέσα από την ιστοσελίδα του συνεδρίου, ξεκινώντας την 01/07/2018.

Το συνέδριο το εμπνεύστηκαν και το σχεδίασαν οι άνθρωποι της Dorothy Snot, ενός κορυφαίου play-based learning σχολείου για πολύ μικρά παιδιά που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας απο το 2008 έως σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, βιογραφικά ομιλητών κλπ,  επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.playonathens.com και τα κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/playonearlyeducation

https://www.instagram.com/playonearlyathens/

https://twitter.com/PlayEarly

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή