80 χρoνια πριν στην «Κ»… 28-6-1938

80 χρoνια πριν στην «Κ»… 28-6-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΙΟΥ ΝΤΙΛ:  […] η Αμερικανική Κυβέρνησις διά να ελαττώση την κρίσιν του εμπορίου απεφάσισε την κατασκευήν δημοσίων έργων εις ευρυτάτην κλίμακα. Ούτω απεφασίσθη η εκτέλεσις 300 σχεδίων τα οποία θ’ απαιτήσουν δαπάνην εξ 100 εκατομμυρίων δολλαρίων. Τα σχέδια αποτελούν τμήμα του γενικού προγράμματος. Περί τα τέλη της εβδομάδος θα εγκριθούν 2.000 νέα σχέδια […]. Ολα τα σχέδια ταύτα έτυχον της εγκρίσεως του προέδρου Ρούσβελτ […]. Η αναγγελία της ενάρξεως των έργων επηρέασε ευνοϊκώς την χρηματαγοράν, προκαλέσασα ύψωσιν των διαφόρων αμερικανικών αξιών.

ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ: Αγγέλλεται εκ Στοκχόλμης ότι η Γκρέττα Γκάρμπο και ο διευθυντής ορχήστρας Στοκόφσκυ διέφυγον ως εκ θαύματος τον θάνατον κατά αυτοκινητιστικόν ατύχημα. Το αυτοκίνητον του οποίου επέβαινον ανετράπη παρά την Στοκχόλμην, αλλ’ αμφότεροι ουδέν έπαθον.

ΑΤΥΧΟΥΝΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Οι επαγγελματίαι μουσικοί παραπονούνται ότι λόγω της μηχανοποιήσεως της μουσικής (ηχητικοί κινηματογράφοι, ραδιόφωνα κ.λπ.) εξετοπίσθησαν από τας εργασίας των και αποζούν –«αποζούν» δηλαδή είναι ευφημισμός– με συντάξεις κυμαινομένας μεταξύ 400-850 δραχμών μηνιαίως. Ζητούν λοιπόν οι άνεργοι και ατυχούντες μουσικοί κάποιαν σχετικήν μέριμναν από το Υφυπουργείον Εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή