Δωμάτια με θέα

4' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Κροατία έως το Μαρόκο και τη Σιγκαπούρη, σε αυτά τα ξενοδοχεία πρωταγωνιστής είναι το τοπίο.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Little Green Bay

Δωμάτια με θέα-1

 Ιδιωτική βεράντα.

Στο νησί που φημίζεται για τη διασκέδαση μπορείτε να αναζητήσετε μια αυθεντική εμπειρία δίπλα στο κύμα.

Το Little Green Bay βρίσκεται στο νησί Hvar, γνωστό κροατικό τουριστικό θέρετρο στο οποίο θα φτάσετε μέσω του Split (με πτήση από Αθήνα και μετά με καραβάκι έως το Hvar). Χτισμένο στα βορειοανατολικά του νησιού, είναι σχεδόν κρυμμένο κάτω από τα αμπέλια, τις ελιές και τα πεύκα που φτάνουν έως τη θάλασσα.

Το παλιό πέτρινο αγροτόσπιτο αποκατέστησαν με σεβασμό δύο αδέλφια Γάλλοι, ο Mathieu Grinberg και η Julie, μετατρέποντάς το σ’ ένα ξενοδοχείο με 15 δωμάτια και σύγχρονες υπηρεσίες. Τα διαφορετικά επίπεδα του κτίσματος διατηρήθηκαν και έχουν μετατραπεί σε ιδιωτικές βεράντες και εστιατόρια.

Δωμάτια με θέα-2

Yπνοδωμάτιο με παράθυρο στη θάλασσα.

Τα όρια των εσωτερικών με τους εξωτερικούς χώρους χάνονται, ενώ σε όποιο σημείο και αν σταθείτε με τη φωτογραφική σας μηχανή, θα μπαίνετε στον πειρασμό για ένα ακόμα κλικ.

Η παραλία με το ψιλό βότσαλο δεν είναι ιδιωτική, χρησιμοποιείται όμως σχεδόν αποκλειστικά από τους ενοίκους του ξενοδοχείου και τα τιρκουάζ νερά του κόλπου θα σας κρατήσουν εδώ έως το ηλιοβασίλεμα.

Τip: Eπισκεφτείτε την πόλη Stari Grad, μία από τις αρχαιότερες της Ευρώπης. Η ομώνυμη πεδιάδα είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με τους ελαιώνες που φύτεψαν εδώ οι Έλληνες άποικοι από την Πάρο να έχουν διατηρηθεί για περισσότερα από 2.500 χρόνια.

|| littlegreenbay.com


ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Amanwella

Δωμάτια με θέα-3

Η πισίνα υπερχείλισης «βλέπει»  στην παραλία.

Ένα μοντέρνας αισθητικής retreat με μοναδική θέα στον Ινδικό ωκεανό.

Στο Amanwella, φύση, ευεξία, τοπική γαστρονομία και πολιτισμός συνυπάρχουν με τον πιο αρμονικό τρόπο. Το σύγχρονο ντιζάιν του είναι εμπνευσμένο από τον Geoffrey Bawa, τον Ασιάτη αρχιτέκτονα που διαμόρφωσε το στυλ «tropical modernism», συνδυάζοντας τα παραδοσιακά υλικά της Σρι Λάνκα με τον μινιμαλισμό του Le Corbusier, και επηρέασε αισθητικά ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Δωμάτια με θέα-4

Ανάλογα με τη θέση του ήλιου αλλάζουν οι αποχρώσεις των κτιρίων.

Όλες οι σουίτες έχουν διαμπερή ανοίγματα σε ιδιωτικές βεράντες και πισίνες με θέα στη θάλασσα. Η μεγάλη κεντρική πισίνα υπερχείλισης, πάνω από την αμμώδη παραλία, ενδείκνυται για πρωινές και νυχτερινές βουτιές.

Tip: Eπισκεφτείτε τo γειτονικό χωριό Palapotta, όπου θα βρείτε εργαστήρια κεραμικής με τεχνίτες που θα σας μυήσουν στον πολιτισμό και στην κουλτούρα της περιοχής. Εξίσου ενδιαφέροντα είναι τα εθνικά πάρκα Yala και Udawalawe, όπου θα δείτε λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, αλλά και το πάρκο πτηνών Bundala Bird Sanctuary.

|| www.aman.com


ΙΤΑΛΙΑ

Masseria Moroseta

Δωμάτια με θέα-5

Τα λιτά δωμάτια βρίσκονται όλα γύρω από μια κεντρική αυλή. (Φωτογραφία: © Marina Denisova)

 Στην Απουλία «η τέχνη του ελάχιστου», όπως συχνά περιγράφεται ο μινιμαλισμός, είναι ανάγκη, όχι μια νέα ξενοδοχειακή τάση.

Το πολυτιμότερο χαρακτηριστικό του Masseria Moroseta είναι ότι ξεπερνά την άψογη και φωτογενή εικόνα του –ολόλευκοι κύβοι περιτριγυρισμένοι από καταπράσινα ελαιόδεντρα 500 ετών– και σε υποδέχεται με τη ζεστασιά και το ξεχωριστό αίσθημα φιλοξενίας της Μεσογείου. Το κτίσμα που σχεδίασε ο Βρετανός αρχιτέκτονας Andrew Trotter στη λογική που είχαν οι masserie –τα αγροτόσπιτα της περιοχής– συνδυάζει την τοπική παράδοση και τα υλικά του ιταλικού Νότου με στοιχεία μοντερνισμού του Bauhaus. Διαθέτει έξι δωμάτια, γύρω όλα από μια αυλή, καθένα με δικό του καθιστικό και μπαρ.

Δωμάτια με θέα-6

Πισίνα με θέα στον ελαιώνα. (Φωτογραφία: © Salva Lopez)

Tip: Στην περιοχή, που είναι μέρος της Μεγάλης Ελλάδας, θα συναντήσετε πανέμορφες τοποθεσίες με ιδιαίτερο ιστορικό εναδιαφέρον. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τα χωριά Alberobello και Ostuni, τις πόλεις Martina Franca και Lecce, αλλά και το παραθάλασσιο Polignano.

|| www.masseriamoroseta.it


ΜΑΡΟΚΟ

Villa Azzaytouna

Δωμάτια με θέα-7

Η κεντρική πισίνα της Villa Azzaytouna.

Απομονωθείτε και ζήστε τις δικές σας «Χίλιες και μία νύχτες».

Μακριά από τα πολύβουα παζάρια του Μαρακές, στη δροσιά που προσφέρουν οι χιλιάδες φοίνικες της όασης Palmeraie, η Villa Azzaytouna είναι ένα απομονωμένο retreat, διακοσμημένο με μαροκινή αισθητική και αντίκες, daybeds για να απολαμβάνετε τον ήλιο το πρωί και τον έναστρο ουρανό το βράδυ, ιδιωτικό σεφ κ.ά. Η τέντα στον κήπο ενδείκνυται για απογευματινά κοκτέιλ, ενώ δύσκολα θα αντισταθείτε σ’ ένα αναζωογονητικό ατμόλουτρο στο ιδιωτικό χαμάμ της βίλας.

Tip: Ζητήστε να σας οργανώσουν μια εκδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, που βρίσκεται στη μεριά του Μαρόκου, για να δείτε είδη φυτών και ζώων μοναδικά στην Αφρική.

|| www.ezzahra-morocco.com


ΒΙΕΤΝΑΜ

Amanoi Resort

Δωμάτια με θέα-8

H πισίνα σε μία από τις «ιδιωτικές» κατοικίες. (Φωτογραφία: © John W. McDermott)

Το όνομά του θα πει «ήσυχο μέρος». Και είναι πραγματικά το απόλυτο ησυχαστήριο.  

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει το Βιετνάμ. Μακριά όμως από το δημοφιλές και θορυβώδες Ανόι, υπάρχουν πολλά μέρη που διατηρούν την αυθεντικότητά τους. Το Amanoi resort βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης Χο Τσι Μινχ, πάνω από τον κόλπο Vinh Hy. Διαθέτει 31 δωμάτια, πέντε κατοικίες και ένα pavilion, το οποίο στεγάζει κοινόχρηστους χώρους και κεντρικές υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, ρεσεψιόν, βιβλιοθήκη, εστιατόρια, spa κ.ά.

Δωμάτια με θέα-9

 Άποψη του λόμπι.

Τα κτίρια έχουν πανοραμική θέα στην ακτή, ενώ η λιτή επίπλωση αναδεικνύει σε πρωταγωνιστή το τοπίο. Σε όλους τους χώρους του resort η βιετναμέζικη κουλτούρα είναι έντονα παρούσα μέσα από διακοσμητικά στοιχεία, όπως παραδοσιακά κεραμικά κ.ά.

Τip: Κάντε πεζοπορία, τρέξιμο ή αναρρίχηση στο άγριας ομορφιάς εθνικό πάρκο Nui Chua.

 

|| www.aman.com  


ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

The Shangri-La Hotel

Δωμάτια με θέα-10

Δείπνο μέσα στους βοτανικούς κήπους του The Shangri-La Hotel.

Πενήντα ένα χρόνια μετά, ο «παράδεισος» είναι ακόμα καλύτερος.

Ο Τζέιμς Χίλτον περιέγραφε στον «Χαμένο ορίζοντα» ότι ο παράδεισος βρίσκεται στο Σάνγκρι-Λα, ένα μοναστήρι στα βάθη του Θιβέτ. Οι ιδιοκτήτες του The Shangri-La Hotel εμπνεύστηκαν από την ομορφιά που περιέγραφε ο Βρετανός μυθιστοριογράφος και δημιούργησαν το 1967 ένα ειδυλλιακό μέρος, όπου υπηρετούν με αφοσίωση το ασιατικό πνεύμα φιλοξενίας. Στο πέρασμα των χρόνων έχουν γίνει προσθήκες και ανακαινίσεις για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών –ως City ή Business Hotel– και τα έχει καταφέρει όπως δείχνουν οι διακρίσεις (Condé Nast Traveler, Trip Advisor, Trivago, κ.ά.), που το κατατάσσουν ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου.

Τip: Στους κήπους του –γνωστοί ως δεύτεροι Βοτανικοί Κήποι της Σιγκαπούρης– θα δείτε περί τα 130.000 φυτά.

|| www.shangri-la.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή