Η ζούγκλα του Μεγάρου

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μουσική αλλοπρόσαλλη. Easy listening pop, καθόλου ταιριαστή με τον ατμοσφαιρικότατο κήπο της Fuga, του εστιατορίου στα μετόπισθεν του Μεγάρου Μουσικής. Επίσης, το dry martini κοκτέιλ δεν ήταν καλό. Νερουλό, ζεστό και καθόλου «τραγανό», άτσαλα φτιαγμένο. Και ένα από τα κύρια πιάτα, αυτό με το ψάρι Αμαζονίου, ήταν άνοστο, γευστική η σάλτσα του, αλλά το ίδιο άψυχο, η κινόα που το συνόδευε νερόβραστη, το όλον μάλλον ατυχές. Α, είχαμε και μια μικρή μάχη με κουνούπια, τα αναμενόμενα κουνούπια σε έναν κήπο. 

Και εδώ τελειώνουν τα αρνητικά μιας βραδιάς που ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας και τελείωσε κάπου στην περουβιανή Αμαζονία. Τι ταξιδιάρικο πράγμα που είναι οι γεύσεις…

Ξεκινήσαμε… ωμά. Στρείδια με γάλα τίγρης από μάνγκο (έτσι λέγεται το γαλακτερό ζουμί της μαρινάδας, από την αλληλεπίδραση του χυμού φρούτων, του κρεμμυδιού, του τσίλι κ.λπ. με το κύριο υλικό, ψάρι ή θαλασσινό) και αυγά σολομού. Ωραίο πάντρεμα το γλυκοξινοπικάντικο της μαρινάδας με τη θαλασσινή γλύκα των στρειδιών. Συνεχίσαμε ωμά: σεβίτσε με λευκό ψάρι, με εξωτικά είδη γογγυλιών και λάδι από σχοινόπρασο. Ελαφρύ, δροσερό, γλυκίζον, παιχνιδιάρικο. Και άλλο ωμό, ενδιαφέρον και πολυεπίπεδο γευστικά: tiradito μοσχαριού με πίκλα πεπονιού και γιαπωνέζικη μουστάρδα. Στα ζεστά, έξοχες οι πράσινες κοντόχοντρες πιπερίτσες, ψητές με ασιατικά αρτύματα, απλός μεζές, αλλά δυνατός. Εξαίσια και η chow main ramen μπολονέζ, μια ασιατική μακαρονάδα με κιμά, ζουμιά απωανατολίτικα, φύκια. Κλείσαμε με μεδούλι ψητό στα κάρβουνα, το οποίο μας λιβάνισε με τα αρώματά του. Nόστιμα τα αρτύματα, το όλον ωραία ιδέα για BBQ. 

Στο τέλος, μια ξύλινη κοσμηματοθήκη με μικρά γλυκά: σοκολατάκια, βραχάκια, ζελεδάκια, μακαρόν, το ένα πιο ενδιαφέρον από το άλλο. Και μία ακόμα έκπληξη: μαλλί της γριάς πάνω σε κλαδί βαμβακιού(!) πασπαλισμένο με κακάο. 

Ξεναγός μας στις εξωτικές νοστιμιές, ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, ο οποίος έχει αναλάβει σκάρτο έναν μήνα τώρα την κουζίνα της Fuga. Και της έχει αλλάξει τα φώτα. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Κατριβέσης, κανονικός μάγειρας-ταξιδευτής, σύστησε πριν από μερικά χρόνια στους Αθηναίους την περουβιανή κουζίνα, τη nikkei κουζίνα (τη μείξη περουβιανής-γιαπωνέζικης μαγειρικής) και τη μείξη όλων αυτών με άλλα ασιατικά, καθώς και ιταλικά, ισπανικά, γαλλικά και ελληνικά στοιχεία. Ο ορισμός της transnational μαγειρικής η μαγειρική του, διασχίζει σύνορα, διαπερνά κουλτούρες, μιξάρει τεχνικές και υλικά. Και το κάνει με περισσή δημιουργική τόλμη και με μεγάλη γευστική επιτυχία. ■

Fuga, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη 1 (είσοδος από Πέτρου Κόκκαλη), Αμπελόκηποι, τηλ. 210-72.42.979. Κόστος: περίπου 40-50 € το άτομο, χωρίς ποτά. Ανοιχτά καθημερινά από τις 19.30. Τάπας από το εστιατόριο σερβίρονται στο «διπλανό», εντός του κήπου, μπαρ Holy Garden. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή