ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Η ιστορική εφημερίδα Diario de Noticias γίνεται διαδικτυακή και συνδρομητική

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Diario de Noticias, η παλαιότερη εφημερίδα της Πορτογαλίας, δεν θα κυκλοφορεί πλέον κάθε πρωί. Διακόπτει την έκδοσή της, θα μετατραπεί σε διαδικτυακή και θα διατηρήσει μόνο το κυριακάτικο φύλλο της σε έντυπη μορφή.

Η ιστορική εφημερίδα ιδρύθηκε το 1864 και υπήρξε σύμβολο για τη χώρα. Μετά την Επανάσταση των Γαριφάλων, το 1974, ανέλαβε τη διεύθυνσή της ο Νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου. Η "DN", όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι Πορτογάλοι, σταδιακά θα γίνει διαδικτυακή και συνδρομητική. Μόνο τις Κυριακές θα κυκλοφορεί μια εφημερίδα με πολλά ένθετα.

Με τη νέα αυτή μορφή η εφημερίδα «απλώς ακολουθεί την πραγματικότητα της αγοράς» και θα μπορέσει «να προσεγγίσει τους αναγνώστες της», εξήγησε ο Ντάνιελ Προένσα ντε Καρβάλιο, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Global Media στον οποίο ανήκουν επίσης η Jornal de Noticias και ο ραδιοφωνικός σταθμός TSF.

Αρχικός στόχος είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις του κυριακάτικου φύλλου στις 25.000. Πέρσι, η εφημερίδα πουλούσε σε καθημερινή βάση λιγότερα από 10.000 φύλλα. Σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας Magna Global, αναμένεται ότι τα διαφημιστικά έσοδα για τα έντυπα μέσα ενημέρωσης στην Πορτογαλία θα μειωθούν φέτος κατά 19,1%, ενώ πέρσι κατέγραψαν πτώση 10,6%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ