ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Η Μαρίνα Σάττι & Fonέs τραγουδούν για την ισότητα των φύλων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

• Οι μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Ραμόν Τεμπόρ ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον διάσημο τενόρο Τζόζεφ Καλέγια σε έργα Βέρντι και άλλων. Στις 9 μ.μ. Ηρώδειο.

• Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων διοργανώνεται φεστιβάλ (29-30/6) για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Σήμερα η Μαρίνα Σάττι & Fonέs τραγουδούν γι’ αυτόν τον σκοπό. Στις 9.30 μ.μ. Θέατρο Βράχων.

• Ο Γάλλος εικαστικόςκαι χορογράφος Ολιβιέ ντε Σαγκαζάν παρουσιάζει τις περφόρμανς «Hybridation» και «Transfiguration» στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν από τις ήδη sold out εμφανίσεις του στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Στις 7 μ.μ. Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

• Απάντηση στο ερώτημα «γιατί υπάρχει σύμπαν» επιχειρεί να δώσει ο καθηγητής Κβαντικής Φυσικής και συγγραφέας Στέφανος Τραχανάς με μια διάλεξη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βιβλίο του σύμπαντος, γραφές των ανθρώπων». Στις 9 μ.μ. Αστεροσκοπείο Αθηνών.

• Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων σε μια συναυλία με τίτλο «Χάιντν: ο πατέρας της Συμφωνίας» και με τη συμμετοχή του σολίστ Κώστα Σίσκου (κόρνο) στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στις 8.30 μ.μ. Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λεωφ Συγγρού 364.

• Ξεκινά σήμερα το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, δρώμενα, νοστιμιές από εθνικές κουζίνες και πολύ ζωντανό παλμό. Εως 1/7. Στο Πάρκο Γουδίου.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ