«Πυρά» του γερμανικού Τύπου κατά των διεθνών παικτών και του Λεβ

«Πυρά» του γερμανικού Τύπου κατά των διεθνών παικτών και του Λεβ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδυναμία να κατανοήσει την καταστροφή της ποδοσφαιρικής της ομάδας δηλώνει η Γερμανία, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας από τη φάση των ομίλων προχθές, με την ήττα-σοκ από τη Νότια Κορέα.

Ο Τύπος της Γερμανίας έκανε λόγο για μία από τις πιο μαύρες μέρες του γερμανικού ποδοσφαίρου, ενώ πολύς λόγος γίνεται για «τον κύκλο του Γιόαχιμ Λεβ που έκλεισε στον γερμανικό πάγκο». Ο ίδιος, πάντως, ακόμη δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Ηλθαν ξανά στην επιφάνεια τα ερωτήματα για τον αποκλεισμό από την αποστολή παικτών όπως ο Μάριο Γκέτζε και ο Αντρέ Σίρλε, ενώ έντονη ήταν η αποδοκιμασία από τους σχολιαστές στη γερμανική τηλεόραση για την υποτίμηση των αντιπάλων εκ μέρους των Γερμανών διεθνών, που νόμιζαν ότι «επειδή είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα πάρουν αυτοδικαίως θέση στα ημιτελικά», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην Ντόιτσε Βέλε.

O αποκλεισμός της Γερμανίας έφερε ανάμεικτα συναισθήματα στους Βραζιλιάνους, που παρότι χάρηκαν με τον αποκλεισμό της ομάδας που τέσσερα χρόνια πριν είχε διασύρει την «πεντακαμπεάο» στο «Μινεϊράσο», λυπήθηκαν παράλληλα που δεν θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη φορά αυτή εκδίκηση για εκείνο το 1-7. Οι Βραζιλιάνοι, πάντως, γλέντησαν με την ψυχή τους την πειστική νίκη-πρόκριση επί των Σέρβων.

Πιο πολύ, όμως, πανηγύρισαν οι Μεξικανοί τη νίκη της Νότιας Κορέας. Στην Πόλη του Μεξικού συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φίλαθλοι έξω από τη νοτιοκορεατική πρεσβεία επευφημώντας τους Κορεάτες, ενώ όταν αντιλήφθηκαν έναν Κορεάτη διπλωμάτη, τον σήκωσαν στα χέρια και τον πετούσαν στον αέρα φωνάζοντας «αδελφέ, τώρα είσαι Μεξικανός»!

Στο μεταξύ, σε δύσκολη θέση έχει φέρει τον Ντιέγκο Μαραντόνα η ίδια του η συμπεριφορά, αφού η FIFA εξετάζει την πιθανότητα να του αφαιρέσει τον ρόλο του πρεσβευτή της, διά του οποίου έχει εξασφαλίσει την παρουσία σε θέσεις VIP στα ματς της Αργεντινής αλλά και μηνιαίο μισθό 11.000 ευρώ συν την κάλυψη των εξόδων παραστάσεως. Η… παράστασή του στον αγώνα της Αργεντινής με τη Νιγηρία τον έχει βάλει σε μπελάδες, μετά την άσεμνη χειρονομία του και την εικόνα του να αποχωρεί υποβασταζόμενος, αφού φαίνεται ότι οι κακές συνήθειες δεν κόβονται.

Ωστόσο, δεν αμφιβάλλει μάλλον κανείς ότι ο «Ντιεγκίτο» θα βρει τρόπο να είναι στη θέση του στο αυριανό μεγάλο ματς της φάσης των «16» κόντρα στη Γαλλία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή