O «εκρηκτικός» διάλογος Κόντε με ομολόγους του στη Σύνοδο Κορυφής

O «εκρηκτικός» διάλογος Κόντε με ομολόγους του στη Σύνοδο Κορυφής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεικτικός του κλίματος έντασης στη χθεσινή συνεδρίαση των ηγετών της Ε.Ε., με άξονα το μεταναστευτικό, είναι ο διάλογος μεταξύ του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε και των ομολόγων του της Βουλγαρίας και της Σουηδίας, Μπόικο Μπορίσοφ και Στέφεν Λεβέν.

Σύμφωνα με τον Guardian, σε μια από τις αρκετές στιγμές κατά τις οποίες οι τόνοι ανέβηκαν, ο Κόντε επικαλέστηκε τη νομική του ιδιότητα, για να διαμαρτυρηθεί για τις μεθόδους εργασίας που ακολουθεί η Ενωση.

«Είμαι καθηγητής Νομικής», φέρεται να είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, προκαλώντας την αντίδραση του Μπορίσοφ.

«Κι εγώ ήμουν πυροσβέστης, αλλά αυτός δεν είναι σωστός τρόπος διαπραγμάτευσης», ήταν η απάντηση του Βούλγαρου πρωθυπουργού, με τον Λεβέν να προσθέτει ότι ο ίδιος ήταν οξυγονοκολλητής, εκφράζοντας, με τη σειρά του, την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που ο Κόντε επιχείρησε να στηρίξει τα επιχειρήματά του.

Σημειώνεται ότι το αρχικό βέτο της Ιταλίας στο κείμενο συμπερασμάτων, κάτι το οποίο η Ρώμη είχε προαναγγείλει από τις προηγούμενες ημέρες, οδήγησε σε σκληρές ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, πριν τελικά οι 28 ηγέτες καταλήξουν, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή