Η Ινδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα για τις γυναίκες

Η Ινδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα για τις γυναίκες

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδία βρέθηκε στην πρώτη θέση των πιο επικίνδυνων χωρών για τις γυναίκες, σε παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη από το Thomson Reuters Foundation μεταξύ περίπου 550 ειδικών σε θέματα δικαιωμάτων των γυναικών, με το Αφγανιστάν και τη Συρία να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως.

Ακολουθεί ο κατάλογος με τις έξι πιο επικίνδυνες χώρες βάσει της έρευνας που διεξήχθη από τις 26 Μαρτίου ώς τις 4 Μαΐου:

Ινδία: Βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου με τα επίπεδα βίας εναντίον των γυναικών να παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά, περισσότερα από πέντε χρόνια μετά τον βιασμό και τον φόνο μιας φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει εθνική αγανάκτηση και ώθησε την κυβέρνηση να δεσμευθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Η Ινδία βρέθηκε στην πρώτη θέση σε τρία θέματα: τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες από τη σεξουαλική βία και τις παρενοχλήσεις, από τις παραδοσιακές και πολιτιστικές πρακτικές και από το τράφικινγκ.

Αφγανιστάν: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα σχεδόν 17 χρόνια μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν. Θεωρείται η πιο επικίνδυνη χώρα παγκοσμίως για τις γυναίκες σε τρεις τομείς: τη μη σεξουαλική βία, την πρόσβαση σε δομές υγείας και την απουσία οικονομικών πόρων.

Συρία: Επειτα από επτά χρόνια πολέμου η Συρία κρίθηκε η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τις γυναίκες σε θέματα πρόσβασης σε δομές υγείας και τη μη σεξουαλική βία. Μαζί με τις ΗΠΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση των πιο επικίνδυνων χωρών παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών.

Σομαλία: Η χώρα που σπαράσσεται από συγκρούσεις από το 1991 κατετάγη στην τρίτη θέση των πιο επικίνδυνων χωρών για τις γυναίκες σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε δομές υγείας και επειδή τις εκθέτει σε επικίνδυνες παραδοσιακές και πολιτιστικές πρακτικές.

Σαουδική Αραβία: Το συντηρητικό βασίλειο κατετάγη στη δεύτερη θέση των πιο επικίνδυνων χωρών για τις γυναίκες εξαιτίας της ελλιπούς τους πρόσβασης σε οικονομικούς πόρους και τις διακρίσεις εις βάρος τους, ενώ στην πέμπτη θέση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από παραδοσιακές πρακτικές.

Πακιστάν: Η τέταρτη πιο επικίνδυνη χώρα για τις γυναίκες σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις και τις επικίνδυνες παραδοσιακές πρακτικές, όπως είναι τα εγκλήματα τιμής. Το Πακιστάν βρέθηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης για τη μη σεξουαλική βία, περιλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στη δέκατη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ: Η μοναδική χώρα της Δύσης που περιλαμβάνεται στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης. Βρίσκεται στην τρίτη θέση, μαζί με τη Συρία, σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική βία που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, περιλαμβανομένων των βιασμών, της σεξουαλικής παρενόχλησης, του εξαναγκασμού σε σεξ και της απουσίας απονομής Δικαιοσύνης σε περιπτώσεις βιασμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή