Συζήτηση με τον «πατέρα» του Τσάρλι Πάρκερ

Συζήτηση με τον «πατέρα» του Τσάρλι Πάρκερ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός» έρχεται στην Αθήνα για μια συζήτηση για το νουάρ, το μεταφυσικό και τα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Ο διεθνούς φήμης Ιρλανδός συγγραφέας Τζον Κόνολι, δημιουργός της σειράς του Τσάρλι Πάρκερ και κάτοχος πολλών λογοτεχνικών διακρίσεων (βραβεία Shamus, Anthony, CWA Dagger κ.ά.), έρχεται στις 4 Ιουλίου στη Στέγη, για μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ηλία Μαγγλίνη, στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τις εκδόσεις Bell και την ιρλανδική πρεσβεία.

Ο Κόνολι γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο. Εργάστηκε ως μπάρμαν, κυβερνητικός αξιωματούχος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα The Irish Times, προτού εκδώσει το πρώτο του βιβλίο, «Κάθε νεκρό πράγμα» (1999), το αστυνομικό μυθιστόρημα όπου εισάγει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Τσάρλι Πάρκερ, ενός πρώην αστυνομικού που κυνηγάει τον δολοφόνο της γυναίκας και της κόρης του. Σε χρόνο ρεκόρ το βιβλίο μπήκε σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ και στη συνέχεια απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, το οποίο για πρώτη φορά απονεμόταν σε μη Αμερικανό συγγραφέα.

​Λέξεις και Σκέψεις, Τζον Κόνολι, Στέγη, 7 μ.μ., Συγγρού 107

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή