«Υπ’ ατμόν» ο στρατηγός Κέλι από τον Λευκό Οίκο

«Υπ’ ατμόν» ο στρατηγός Κέλι από τον Λευκό Οίκο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο θύμα του Αμερικανού προέδρου στη μακρά σειρά εκκαθαρίσεων, που έχει απογυμνώσει την αμερικανική κυβέρνηση από όσα στελέχη δεν είναι αρεστά στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ. Ενα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στον στενό κύκλο του προέδρου αποκάλυψε στην «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ότι ο Κέλι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τη δουλειά του, διότι ο Τραμπ έχει σταματήσει να τον ακούει. Κατά την ίδια πηγή, ο Κέλι δεν αγαπάει πλέον τη δουλειά του και θεωρεί πως ο πρόεδρος δεν θέλει να έχει στην πραγματικότητα προσωπάρχη.

Μια σοβαρή περιπλοκή στην αντικατάσταση του Κέλι ενδέχεται, πάντως, να προέλθει από τη συνταξιοδότηση του δικαστή Αντονι Κένεντι, αφού ο Τραμπ θα χρειαστεί πιθανόν τον προσωπάρχη του για τον εντοπισμό ενός σοβαρού αντικαταστάτη του μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο Κέλι θεωρείται ότι επέβαλε την τάξη στον Λευκό Οίκο του Τραμπ.

Δύο στελέχη θεωρούνται τα επικρατέστερα για τη διαδοχή τού Κέλι: ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Μικ Μαλβέινι, και ο προσωπάρχης του αντιπρόεδρου Πενς, Νικ Εϊρς.

Ο πρόεδρος Τραμπ συνηθίζει, όμως, να μιλά ανοικτά για το ενδεχόμενο αντικατάστασης συμβούλων και συνεργατών του, εγκαταλείποντας συχνά τα σχέδια αυτά. Σε δηλώσεις της το βράδυ της Πέμπτης, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Λίντσεϊ Ουόλτερς, υπογράμμισε ότι συνομίλησε την ίδια ημέρα με τον πρόεδρο Τραμπ και τον Τζον Κέλι και ότι και οι δύο άνδρες αρνήθηκαν επίμονα κάθε σχέδιο αντικατάστασης προσωπικού. «Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι τα σενάρια αυτά είναι παντελώς αναληθή. Πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις. Μίλησα επίσης με τον στρατηγό Κέλι, ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια», είπε η κ. Ουόλτερς. Ο ρόλος του Κέλι, όμως, έχει υποβαθμιστεί δραστικά τους τελευταίους μήνες, με νέους συμβούλους του Τραμπ να αναδεικνύονται στην πρώτη γραμμή. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το πρώην στέλεχος του συντηρητικού ειδησεογραφικού δικτύου Fox News, Μπιλ Σάιν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει ρόλο επικεφαλής επικοινωνίας της προεδρίας. Ο Κέλι συνηθίζει να αστειεύεται δημόσια, λέγοντας ότι η θητεία του στον Λευκό Οίκο υπήρξε η δυσκολότερη δουλειά στη σταδιοδρομία του, ξεπερνώντας ακόμη και τις πολεμικές αποστολές, στις οποίες συμμετείχε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή