Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ενα παιχνίδι αισθήσεων και τελετουργιών στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου από τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της δράσης «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα». Εναρξη δρώμενου στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου. Στις 5 μ.μ.

• Η έκδοση «Δήλος 1873-1913» (εκδ. Μέλισσα) του Τζ. Σ. Μορέτι παρουσιάζεται από τους Δημήτρη Αθανασούλη, Κωνσταντίνο Κουκά και Αλεξάντρ Φαρνό στο πλαίσιο της έκθεσης «Κυκλαδικά στιγμιότυπα, από τα μνημεία στους ανθρώπους τους». Στις 6 μ.μ. Αρχαιολογικό Μουσείου Δήλου.

• Ο Αμερικανός διηγηματογράφος και νικητής του βραβείου Μπούκερ, Τζορτζ Σόντερς, συνομιλεί με τον μεταφραστή Γιώργο-Ικαρο Μπαμπασάκη. Στις 8 μ.μ. Πόλις Art Cafe, Πεσμαζόγλου 5.

• Το μουσικό δράμα «Οι Στοιχειωμένοι» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαραμή, μια παράσταση βασισμένη στη παραλογή «Του Νεκρού Αδελφού». Στις 9 μ.μ. Περιοχή Χάρμαινας, Αμφισσα.

• Μια παράσταση χοροθεάτρου είναι το «Αneckxander». Ο Alexander Vantournhout γράφει τη βιογραφία του σώματός του σε ένα ακροβατικό σόλο με τη μουσική του Αρβο Περτ. Στις 9.15 μ.μ. Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη.

• «Τα Ηλιοτρόπια» του Vincent Van Gogh είναι το θέμα στο βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών, τα οποία θα ανακαλύψουν το έργο του μεγάλου ζωγράφου παίζοντας. Στις 11 π.μ. Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα.

• Η «Συνάντηση», του Σταύρου Ξαρχάκου με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη είναι πάντοτε ένα μουσικό γεγονός με πολλούς φανατικούς θαυμαστές. Βασιλικό Χαλκιδικής.

• «Affection», μια συναυλία κλασικής μουσικής με τον Βασίλη Ρακόπουλο. Στις 9.30 μ.μ. ΜΙΕΤ, Θουκυδίδου 13.

• Το «Your Kingdom» είναι ένα θέαμα που διηγείται συγκινητικές ιστορίες μέσω του χορού, του κειμένου και της μουσικής τέχνης από την ουγγρική «Forte Company». Στις 9.15. 1 -2/7. Βασιλικό Θέατρο, Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή