Επενδύσεις 10 εκατ. από Uni-pharma έως το 2020

Επενδύσεις 10 εκατ. από Uni-pharma έως το 2020

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επενδύσεις χρηματοδοτούμενες κυρίως από ίδια κεφάλαια αλλά και σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων έχει προβεί τα τελευταία χρόνια, μεσούσης της κρίσης, ο Ομιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), τον οποίο απαρτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες Uni-Pharma και Intermed, καθώς και η εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο. Στο πλαίσιο παρουσίασης στα μέσα της εβδομάδας του βιοκλιματικού εργοστασίου της Uni-Pharma στην Κάτω Κηφισιά, έγινε αναφορά στις επιδόσεις του ομίλου, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία επιπλέον 150 θέσεων εργασίας, αλλά και στις επενδυτικές κινήσεις για την ανάπτυξη της Uni-Pharma. Ειδικότερα, την τελευταία τριετία, ο όμιλος τριπλασίασε το δυναμικό του, με τον συνολικό αριθμό των απασχολουμένων να ανέρχεται στα 470 άτομα, ενώ την τελευταία πενταετία έχει διατεθεί μόνο για την Uni-Pharma κονδύλι επενδύσεων που ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ. Επίσης, για το διάστημα 2018-2020, έχει σχεδιαστεί πλάνο επενδύσεων το οποίο υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι οι σημερινές εγκαταστάσεις της Uni-Pharma προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων εγκαταστάσεων. Μάλιστα, το ύψος της επένδυσής τους ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά τις οικονομικές της επιδόσεις, το 2017 ο κύκλος εργασιών της Uni-Pharma διαμορφώθηκε στα 55 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος της Ιntermed ανήλθε στα 22 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο του κύκλο εργασιών του ομίλου, το 18% αφορά το κομμάτι των εξαγωγών, καθώς τα προϊόντα της Uni-Pharma και της Intermed διανέμονται ήδη σε 53 χώρες του κόσμου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η διευθύνουσα σύμβουλος της Uni-Pharma, Ιουλία Τσέτη, η οποία πρόσφατα εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, τόνισε ότι το 20% του τζίρου κατευθύνεται σε έρευνα και ανάπτυξη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο όμιλος έχει στραφεί προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Uni-Pharma ιδρύθηκε πριν από 55 χρόνια, από τον φαρμακοποιό Κλέωνα Τσέτη, και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων. Από την άλλη, η Intermed ιδρύθηκε λίγα χρόνια μετά, το 1996, και παράγει προϊόντα δερματολογικά, γυναικολογικά, παιδιατρικά, αλλά και οδοντιατρικά. Η εμπορική εταιρεία, Pharmabelle, αποτελεί και το πιο πρόσφατο δημιούργημα του ομίλου, καθότι ιδρύθηκε το 2014 και διαθέτει στην κυπριακή αγορά τα προϊόντα τόσο της Uni-Pharma όσο και της Intermed.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή