Η Γαλλία έβγαλε νοκ – άουτ την Αργεντινή

Η Γαλλία έβγαλε νοκ – άουτ την Αργεντινή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου χάρισαν Γαλλία και Αργεντινή το απόγευμα του Σαββάτου στο Καζάν, με τους «τρικολόρ» να παίρνουν το εισιτήριο για την οκτάδα της διοργάνωσης, επικρατώντας με 4-3.

Η «αλμπισελέστε» κατάφερε μεν στις αρχές της επανάληψης να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0, ωστόσο η κάκιστη αμυντική της λειτουργία, σε συνδυασμό με την αστείρευτη ενέργεια των Γάλλων, που είχαν τον Εμπαπέ σε εξαιρετική ημέρα, δίκαια έδωσαν στους «τρικολόρ» τη μεγάλη πρόκριση.

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, κερδίζοντας πέναλτι από τον Ρόχο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γκριεζμάν στο 13’. Η Αργεντινή αντέδρασε και κατάφερε με τα γκολ των Ντι Μαρία (41’) και Μερκάδο (48’) να «γυρίσει» το ματς, ωστόσο, κάπου εκεί η ανωτερότητα των Γάλλων έκανε τη διαφορά.

Το εκπληκτικό γκολ του Παβάρ στο 57’ έφερε το σκορ στα ίσια, με τον Εμπαπέ να αναλαμβάνει δράση στη συνέχεια και να σκοράρει δις σε τέσσερα λεπτά (64’ – 68’), απέναντι σε μια άμυνα που εμφανώς δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. To μόνο που κατέφερε η Αργεντινή ήταν να μειώσει σε 4-3 με τον Αγκουέρο στις καθυστερήσεις. 

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν θα μάθει απόψε τον αντίπαλό της στα προημιτελικά, όπου θα βρει απέναντί της τον νικητή της αναμέτρησης Πορτογαλίας – Ουρουγουάης.

Γαλλία (Ντεσάν): Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Καντέ, Ματουϊντί (75' Τολισό), Πογκμπά, Γκριεζμάν (8' Φεκίρ), Ζιρού, , Εμπαπέ (89' Τοβέν).

Αργεντινή (Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ρόχο (46' Φάσιο), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Μαστσεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Πέρεζ (66' Αγκουέρο), Παβόν (75' Μέσα), Μέσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή