Καλύτερες υποδομές, λιγότερη γραφειοκρατία

Καλύτερες υποδομές, λιγότερη γραφειοκρατία

4' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση υποδομών και εξορθολογισμό των νομικών διαδικασιών που θα επιτρέψουν στους επενδυτές να «μετατρέψουν» χρεοκοπημένες ιδιοκτησίες σε βιώσιμες, με νόμιμο και διαφανή τρόπο, ζητεί ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Πέτερ Φανκχάουζερ, από την ελληνική πολιτεία, προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός στη χώρα μας. Η Thomas Cook, ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους ξένους ομίλους πρακτόρευσης για την Ελλάδα, δηλώνει ικανοποιημένη από τα μέχρι στιγμής βήματα της κυβέρνησης, και έχει δρομολογήσει επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ για να προσθέσει από 10 έως και 15 νέα ξενοδοχεία, μέχρι το καλοκαίρι του 2019, στα 47 που λειτουργούν με το σήμα της στην Ελλάδα. Οπως εξηγεί μιλώντας στην «Κ» ο επικεφαλής του ομίλου, φέτος προσέθεσε 34 επιπλέον αεροπορικά δρομολόγια προς την Ελλάδα και φιλοδοξεί να φέρει 3 εκατ. επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 33%, ενώ συνεχίζει να διερευνά ευκαιρίες συνεργασίας με ξενοδόχους που αναζητούν συμφωνίες διαχείρισης ή συμφωνίες franchise. Τα τελευταία δύο χρόνια δραστηριοποιήθηκε σε τέσσερις νέους προορισμούς, Θεσσαλονίκη, Σητεία, Βόλο και Σάμος, και προσέθεσε 34 αεροπορικά δρομολόγια.

– Πόσο σημαντική είναι η ελληνική αγορά για τον όμιλό σας;

– Η Ελλάδα αποτελεί βασικό προορισμό για τη Thomas Cook, καθώς έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, και είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός μας, όσον αφορά την προτίμηση των πελατών μας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε προσθέσει νέους προορισμούς και αεροπορικές συνδέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ έχουμε εισαγάγει καινοτόμες υπηρεσίες με τα εγκαίνια των δύο νέων σειρών ξενοδοχείων υπό το εμπορικό μας σήμα, των Casa Cook και Cook’s Club. Είμαστε η νούμερο 1 εταιρεία διακοπών στην Ελλάδα και αναμένουμε να στείλουμε τρία εκατομμύρια παραθεριστές στη χώρα, φέτος – αύξηση 33% περίπου σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται να επενδύσουμε περίπου 150 εκατ. στην ελληνική τουριστική βιομηχανία το επόμενο έτος. Η εταιρεία απασχολεί 1.050 εργαζομένους, σε τοπικό επίπεδο, στις τρεις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες μας, στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης και στις εμπορικές ομάδες.

– Eχετε σχέδια για περαιτέρω επέκταση;

– Eχουμε παρουσιάσει μερικές από τις πιο σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες μας σε προορισμούς σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα αλλά και στα νησιά, τα τελευταία χρόνια. Εχουμε παρατηρήσει μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα πρόσφατα και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συνεχιστεί και με τα τρία νέα ξενοδοχεία μας, που θα ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι. Προσπαθούμε συνεχώς να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές για ξενοδοχεία και θέρετρα στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο, οι πελάτες μας θέλουν να επιστρέφουν σε αυτή τη χώρα, οπότε πάντα ψάχνουμε για νέες ιδιοκτησίες, ξενοδοχεία δηλαδή που θα μπορούσαν να φέρουν το σήμα μας, ώστε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία τους για διακοπές στην Ελλάδα. Το νέο Cook’s Club στη Χερσόνησο της Κρήτης είναι η τελευταία προσθήκη στις 188 δυνατές ξενοδοχειακές μονάδες που ανήκουν στην εταιρεία παγκοσμίως, καθώς και ένα από τα 47 ξενοδοχεία που φέρουν το σήμα της στην Ελλάδα. Με τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείου Cook’s Club στην Ελλάδα, η Thomas Cook επιδιώκει να επεκταθεί, προσθέτοντας επιπλέον 10 έως και 15 ξενοδοχεία, μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Η «άφιξη» των ξενοδοχείων Cook’s Club ακολουθεί την επιτυχία της boutique life style αλυσίδας ξενοδοχείων της εταιρείας, Casa Cook, η οποία, επίσης, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016, στη Ρόδο, με τη δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της αλυσίδας να προστίθεται το καλοκαίρι του 2017, στην Κω, και την Τρίτη να είναι προγραμματισμένη να ανοίξει προς τα τέλη του καλοκαιριού, στα Χανιά.

– Τι θα θέλατε να δείτε από το ελληνικό κράτος για να επεκτείνετε τη δραστηριότητά σας;

– Θέλουμε οι πελάτες μας να έχουν ένα εύκολο ταξίδι στα ελληνικά αεροδρόμια, άρα θα ήταν ευπρόσδεκτη η περαιτέρω δέσμευση από το ελληνικό κράτος για επενδύσεις σε αερολιμενικές υποδομές, για ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων κ.ο.κ. Θα ενθαρρύνουμε, επίσης, την εφαρμογή των βελτιωτικών σχεδίων στους 14 αερολιμένες που πρόσφατα ανέλαβε η Fraport. Παράλληλα, θα διευκόλυνε και η εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα, ώστε να διαμορφωθεί ένα τοπίο επιπέδου για τη δραστηριοποίηση της Thomas Cook, ώστε να επενδύσει και να εκσυγχρονίσει ξενοδοχεία σε παραθαλάσσιους, καλοκαιρινούς προορισμούς. Από την ανάληψη των καθηκόντων της, η βασική πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού ήταν να καταστήσει την Ελλάδα τουριστικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο, και όχι μόνο σαν έναν θερινό προορισμό. Υποστηρίζουμε προσπάθειες που θα βοηθήσουν τη δημιουργία περισσότερων επιλογών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστούν περισσότερες επενδύσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι απαραίτητες υποδομές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους επισκέπτες είναι κατάλληλες και κατά την εκτός αιχμής περίοδο.

– Βλέπετε εμπόδια ή προβλήματα που παρακωλύουν την ανάπτυξή σας εδώ;

– Θέλουμε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων μας με βιώσιμο τρόπο, δίνοντας νέα πνοή σε κορυφαίες ελληνικές τουριστικές ιδιοκτησίες, στις οποίες θα μπορούν να απολαύσουν τη φιλοξενία οι πελάτες μας. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση κάνει μεγάλα βήματα, θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτος ο περαιτέρω εξορθολογισμός των νομικών διαδικασιών, επιτρέποντας σε επενδυτές να «μετατρέψουν» χρεοκοπημένες ιδιοκτησίες σε βιώσιμες με νόμιμο και διαφανή τρόπο. Με δεδομένη την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθεί και η ανάπτυξη των υποδομών. Είναι εξίσου σημαντικό αυτή η ανάπτυξη να έρχεται με έναν τρόπο βιώσιμο, ανοίγοντας τον δρόμο σε νέους προορισμούς, αποφεύγοντας τη συγκέντρωση σε συγκεκριμένες περιοχές.

– Πόσους ταξιδιώτες θα εξυπηρετήσετε φέτος και με πόσα ξενοδοχεία συνεργάζεστε;

– Η Thomas Cook Group φιλοδοξεί να φέρει 3 εκατ. επισκέπτες. Μέχρι στιγμής έχουμε 2,3 εκατ. επιβεβαιωμένες κρατήσεις, μια αύξηση της τάξεως του 16% σε σχέση με την ίδια χρονική στιγμή το 2017 (1,9 εκατ.) και της τάξεως του 47% σε σχέση με την ίδια χρονική στιγμή το 2016 (1,5 εκατ.). Εχουμε πολλούς και σημαντικούς συνεργάτες στη χώρα, με τα 47 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία μας να βρίσκονται στο επίκεντρο των προσφορών μας. Η προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίσουμε την πληρότητα των δικών μας μονάδων και στη συνέχεια να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας άλλες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουμε να διερευνούμε ευκαιρίες συνεργασίας με ξενοδόχους που αναζητούν συμφωνίες διαχείρισης ή συμφωνίες franchise, καθώς και με όσους αναζητούν πλήρη αποκλειστικότητα με την Thomas Cook.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή