Θανατηφόρο τροχαίο στην Κύπρο με θύματα δύο 11χρονα κορίτσια

Θανατηφόρο τροχαίο στην Κύπρο με θύματα δύο 11χρονα κορίτσια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγική κατάληξη είχε η επιστροφή στην Κύπρο για τις δυο εντεκάχρονες, ομογενείς από τη Ρωσία, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα της 40χρονης μητέρας μιας εξ αυτών, ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, ενώ δυο αγοράκια 14 και 15 χρόνων γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού, Φίλιππο Παπαηλία, η 40χρονη καθώς και τα τέσσερα παιδιά επέστρεφαν στην Κύπρο από εκπαιδευτική εκδρομή στο εξωτερικό, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και μετέβαιναν στην Πάφο, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, «φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να φύγει από την πορεία του, χτυπήσει δεξιά στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και εν συνεχεία να συρθεί κάπου 50 με 60 μέτρα, να αναποδογυριστεί και να ακινητοποιηθεί».

«Δυστυχώς, βρήκαν ακαριαία το θάνατο δυο 11χρονα κορίτσια τα οποία προφανώς δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας, ενώ το ένα εκτινάχθηκε και καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητο», είπε και πρόσθεσε ότι «η οδηγός και τα άλλα δυο παιδιά έμειναν εγκλωβισμένα στο αυτοκίνητο, απεγκλωβίστηκαν και φαίνεται να μην είναι σοβαρή η κατάσταση τους».

Ο κ.Παπαηλίας υπογράμμισε πως η οδηγός και ο 15χρονος που ήταν συνοδηγός, έφεραν ζώνες ασφαλείας, ενώ διερευνάται κατά πόσο έφερε ζώνη ασφαλείας ο 14χρονος που βρισκόταν στα πίσω καθίσματα μαζί με τις άτυχες 11χρονες.

«Η ζώνη σώζει ζωές» σημείωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, ενώ κάλεσε και τους οδηγούς που αισθάνονται κουρασμένοι, να αποφεύγουν να οδηγούν, ιδιαίτερα νυχτερινές ώρες, όπου η οδήγηση φέρνει υπνηλία, «με όλες τις συνέπειες που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή