Με 47 μετάλλια θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Μεσογειακή Ομάδα

Με 47 μετάλλια θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Μεσογειακή Ομάδα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο ασημένια μετάλλια, ένα στο βόλεϊ γυναικών και ένα στο πόλο των ανδρών, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα.

Οι εκπρόσωποι της χώρας μας κατέκτησαν συνολικά 47 μετάλλια (12 χρυσά, 14 ασημένια και 21 χάλκινα) και η ελληνική σημαία βρίσκεται στην 6η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2013, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας είχαν ανεβεί στο βάθρο 61 φορές. 

Η εθνική ομάδα πόλο των αδρών αντιμετώπισαν την υπερδύναμη της ανδρικής υδατοσφαίρισης, τη Σερβία και έδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (14-28/7). Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με τα δύο συγκροτήματα ισόπαλα (8-8) και η διαδικασία των πέναλτι έφερε τη Σερβία στην πρώτη θέση του βάθρου (12-10).

Στον τελικό του βόλεϊ των γυναικών, δεν αγωνίστηκαν με την εθνική, εξαιτίας τραυματισμών, δύο από τις βασικές παίκτριές της, οι Στράντζαλη και Μερτέκη. Οι διεθνείς μας ηττήθησαν από τις Κροάτισσες με 3-1.

Η παρουσία της ελληνικής αποστολής στην Ταραγόνα θεωρείται επιτυχημένη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλές ομοσπονδίες έστειλαν νέα ταλαντούχα παιδιά με στόχο τη συγκομιδή εμπειριών και κορυφαίοι αθλητές, όπως π.χ. Στεφανίδη, Φιλιππίδης, Πετρούνιας κ.α., συνέχισαν την προετοιμασία τους για τα παγκόσμια και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των αθλημάτων τους.

«Θεωρώ ότι η παρουσία μας στην Ταρραγόνα ήταν απόλυτα επιτυχημένη και παρά την απουσία αρκετών πρωταθλητών μας σε διάφορα σπορ για διαφόρους λόγους η τελική συγκομιδή των μεταλλίων μας κρίνεται πολύ ικανοποιητική. Κατακτήσαμε μετάλλια σε 16 από τα 27 αθλήματα, στα οποία πήραμε μέρος», δήλωσε ο αρχηγός της αποστολής, Αντώνης Νικολόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή