Τρεις προσαγωγές στο Σύνταγμα για επεισόδια σε συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Τρεις προσαγωγές στο Σύνταγμα για επεισόδια σε συγκέντρωση για τη Μακεδονία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, σε συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών που είχαν διοργανώσει το «κίνημα Εθνικής Άμυνας» για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Όπως έγινε γνωστό ομάδα περίπου 30 ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Τρεις προσαγωγές στο Σύνταγμα για επεισόδια σε συγκέντρωση για τη Μακεδονία-1
Εως τις 11 το βράδυ παρέμεναν κλειστές οι οδοί Β. Σοφίας από τη Σέκερη και η Βασιλίσσης Αμαλίας.
 
Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.
 
Οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
 
Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ένα πρώτο μπλόκο στο ύψος της Αγίας Σοφίας, καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πόλη.
 
Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να περάσουν, ωστόσο στο δεύτερο μπλόκο των αστυνομικών, στο ύψος με την οδό Στρατηγού Καλλάρη, όπου προκλήθηκε ένταση.
 
Οι αστυνομικοί επιχείρησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης να διαλύσουν το πλήθος, ενώ κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αντικείμενα και γυάλινα μπουκάλια.
 
Η πορεία που διήρκσε περίπου τρεις ώρες ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους από όπου και ξεκίνησε.
 
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η αντισυγκέντρωση και πορεία των αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου.
 
Καθ' όλη τη διάρκεια των δύο συγκεντρώσεων υπήρχαν παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ με τη λήξη όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης δόθηκαν στην κυκλοφορία.
Τρεις προσαγωγές στο Σύνταγμα για επεισόδια σε συγκέντρωση για τη Μακεδονία-2
Τρεις προσαγωγές στο Σύνταγμα για επεισόδια σε συγκέντρωση για τη Μακεδονία-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή