ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι γεύσεις της Ζάκυνθος

Το ξέρατε ότι εδώ η σούπα αυγολέµονο τρώγεται µε άφθονο τριµµένο τυρί, ότι το σκόρδο µπαίνει σχεδόν σε κάθε συνταγή και ότι οι σάλτσες φτιάχνονται σχεδόν δίχως νερό; Ότι η κατσικίσια σπλήνα και η χοιρινή πανσέτα γίνονται παραγιοµιστές και το λαδοτύρι είναι τόσο πικάντικο, που πίνεις το κρασί σαν νερό; Ανακαλύψαμε τα μυστικά νοστιμιάς της ζακυνθινής κουζίνας σε ένα απολαυστικό γαστρονομικό οδοιπορικό στο νησί.


Χορτομαγειρίες του θέρους

Βλίτα, αλµύρα, κρίταµα, κολοκυθοανθοί και κολοκυθοκορφάδες ανταλλάσσουν µυρωδιές και γεύσεις µε ψάρια, κρεατικά, µανιτάρια ή χρησιµοποιούνται ως γέµιση σε λαχταριστές πίτες της... σχάρας. Mαγειρεύει ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης.


Φρούτα στην κατσαρόλα;

Βεβαίως! Η Νένα Ισμυρνόγλου κάνει γεμιστά τα ροδάκινα, σούπα το πεπόνι, φτιάχνει αρνί με φρέσκα βερίκοκα και δαμάσκηνα στη γάστρα και ταλιάτα με ψιλοκομμένα φρούτα. Τα νέα γλυκόξινα είναι εδώ!


Γιορτινό μενού από τη Νάξο

Ο σεφ Νίκος Κωστιδάκης μας προτείνει ένα μενού 4 πιάτων με ναξιώτικες αναφορές: ρολάκια με αρσενικό και γραβιέρα Νάξου, μουσακά με κατσικάκι και μπεσαμέλ με μελιτζάνα, τηγανητή πατατοσαλάτα και κυκλαδίτικη σαλάτα με ξινομυζήθρα.


Έθνικ καγιανάς

Στο πι&φι ετοιμάζουμε αυγά με σύγλινο και σφέλα, με garam masala και με βασιλικό και παρμεζάνα. Το καλύτερο γεύμα μετά τη θάλασσα.


Οι πίτσες του Χριστόφορου

Μαργαρίτα, με γαύρο μαρινάτο, κρεμμύδι και θυμάρι και με κολοκυθοανθούς και τυριά. Οι απόλυτες πίτσες του καλοκαιριού από έναν σπουδαίο σεφ.


Νέα ελληνική κουζίνα

Με µελιτζάνες που καπνίζονται στον φούρνο, πιπεριές και κουσκούς µαγειρεµένα σε ζωµό φτιάχνουµε ένα εύκολο, αν και χρονοβόρο, µοσχοβολιστό αρνί, ό,τι πρέπει για κυριακάτικα τραπέζια και γιορτές.


 

Καλοκαιρινές σαλάτες με κολοκύθι

Ωμά η ελαφρά βρασμένα τα κολοκύθια αποθεώνονται στις σαλάτες που ετοίμασε η Νένα Ισμυρνόγλου.


Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έπιασε λαβράκι!

Με μαντζουράνα και λεμονόφυλλα στην κοιλιά του, και φρέσκα φασολάκια ολόγυρά του, αυτό το φουρνιστό λαβράκι μας εντυπωσίασε με τη νοστιμιά του.


Η εποχή του καρπουζιού έφτασε

Ετοιμάσαμε πρωτότυπες συνταγές με τον πρωταγωνιστή των καλοκαιρινών φρούτων: σούπα καρπουζιού με τζίντζερ, λαδολέμονο καρπουζιού για τις πράσινες σαλάτες μας και ψητό καρπούζι για μπρουσκέτες με τυριά!


Η σάλτσα ντομάτας, σε νέα βερσιόν

Ο νέος συνεργάτης µας Θοδωρής Παπανικολάου µάς δείχνει βήµα βήµα πώς φτιάχνει τη δική του έξοχη σάλτσα ντοµάτας. Εμείς θα τη χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μακαρονάδες, ως βάση για την πίτσα μας, στα κοκκινιστά και στα λαδερά μας.


Αφράτα ψωμάκια στο πρωινό

Αλλά και για χορταστικά σάντουιτς για την παραλία.


Κοκτέιλ αλά ελληνικά

H Ντένη Καλλιβωκά, δηµοσιογράφος γεύσης, οίνου και αποσταγµάτων και εκδότρια του Difford’s Guide, µοιράζεται µαζί µας συνταγές για κοκτέιλ µε ελληνικά αποστάγµατα που έφτιαξαν κορυφαίοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο του 2ου Aegean Cocktails & Spirits Workshop, που πραγµατοποιήθηκε τον Μάιο στην Τήνο.


Καθημερινά και εύκολα

Οι σεφ του Γαστρονόμου κάθε μήνα ετοιμάζουν εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για το καθημερινό μας τραπέζι. Όσπρια, κρεατικά, μακαρονάδες, ρύζια, λαχανικά και ψαρικά στο πιάτο μας.


Δίπλα στα τυριά

Κράκερ για κρεμώδη τυριά. Πουγκιά με μπρί και σμέουρα. Πολύσπορο ψωμί με σύκα για γραβιέρα και μπισκότα σαμπλέ για τα πλατό τυριών και αλλαντικών. Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει τα πιο νόστιμα συνοδευτικά για τα τυριά.


Foodie Guide: Σύρος

Οι καλύτερες διευθύνσεις για να φάμε ποιοτικά και νόστιμα στο όμορφο κυκλαδονήσι.

Το νέο τεύχος κυκλοφορεί την Κυριακή, 08/07, με την Καθημερινή.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ