ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τη γαλλική φυλακή Ρέο πραγματοποίησε ο  διαβόητος ληστής Ρεντουάν Φαΐντ, «αντιγράφοντας» τον τρόπο απόδρασης του Παλαιοκώστα.

Μάλιστα, ένας από τους συγκρατούμενούς του, βιντεοσκόπησε τη στιγμή που ο κατάδικος τρέχει στο προαύλιο και κατευθύνεται προς το ελικόπτερο που τον παρέλαβε, ενώ σε άλλα πλάνα φαίνεται το ίδιο το ελικόπτερο την ώρα που απομακρύνεται από τη φυλακή.

Οι συνεργοί του χρησιμοποίησαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, καπνογόνα και ηλεκτρικούς τροχούς, για να ξεφύγουν από τους φύλακες στο χώρο του επισκεπτηρίου και τον φυγάδευσαν, ενώ αργότερα εγκατέλειψαν το ελικόπτερο, το πυρπόλησαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη, στο οποίο συμμετέχουν κοντά στους 3.000 στρατιώτες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης που έφτασε χτες το βράδυ στη φυλακή του Ρέο, είπε, ότι σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η ομάδα πρέπει να χρησιμοποίησε drone για να σκανάρει την περιοχή για να δράσει την κατάλληλη στιγμή.

Ο Φαΐντ εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και θεωρείται επίσης υπεύθυνος για ληστεία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε μία νεαρή αστυνομικό.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ