ΚΟΣΜΟΣ

Ταγιάνι: Ο Σαλβίνι πρέπει να γυρίσει σπίτι του, στην κεντροδεξιά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κάλεσμα να επιστρέψει μόνιμα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς συμμαχίας απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι στον γραμματέα της Λέγκα και νέο υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Η κυβέρνηση με τα Πέντε Αστέρια είναι κάτι που αντιβαίνει στη φύση της Λέγκας. Φτάνει να δούμε τι συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες: πολλά λόγια και λίγες πράξεις», δήλωσε ο Ταγιάνι στη δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

«Για τον Σαλβίνι είναι αδύνατον να μείνει με τον Λουίτζι Ντι Μάιο. Πιστεύω ότι πρέπει να γυρίσει σπίτι του, με την κεντροδεξιά, με την Φόρτσα Ιτάλια και τα Αδέλφια της Ιταλίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι για τις Ευρωεκλογές του 2019, ο Ταγιάνι τόνισε ότι «θεωρεί πως πρόκειται για εθνική προπαγάνδα».

Σε σημερινό άρθρο τους, στο μεταξύ, οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει δυο υπαρξιακές απειλές: η μια είναι εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ και η άλλη του Ματέο Σαλβίνι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το στοιχείο που δίνει τόση δύναμη στην απειλή του Σαλβίνι κατά της ισχύουσας τάξη, είναι το ότι ο ίδιος δεν φοβάται», διότι «είναι ο πρώτος σύγχρονος ιταλός πολιτικός, ο οποίος δεν νιώθει την συγκινησιακή ανάγκη να βρίσκεται μεταξύ φίλων, στις Βρυξέλλες ή στο Νταβός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ