Ραντεβού στο Canaves Oia

3' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της Σαντορίνης ανακαλύψαμε την νέα πολυεπίπεδη γαστρονομική ταυτότητα του Canaves Oia, ενώ απολαύσαμε ένα μοναδικό δείπνο στο ξεχωριστό εστιατόριό του Petra, στο Canaves Oia Suites.

Εδώ και τρεις δεκαετίες ο όμιλος Canaves Oia έχει κατακτήσει μια θέση στην κορυφή του ξενοδοχειακού τοπίου στη Σαντορίνη. Επιχείρηση οικογενειακή, σχεδιασμένη με απόλυτο επαγγελματισμό αλλά και μεράκι, δίνει έμφαση στην προσωπική σχέση με την εκλεκτή διεθνή της πελατεία, που με τη σειρά της διαφημίζει το brand Canaves σε όλο τον κόσμο. Το Canaves Oia έχει βραβευτεί από το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό έντυπο παγκοσμίως, το αμερικάνικο Conde Nast Traveler, ως το κορυφαίο resort για την Ελλάδα και την Τουρκία για το 2016, ενώ συνολικά έχει λάβει άλλες οχτώ σημαντικές διακρίσεις και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των αναγνωστών του Travel + Leisure και από το Conde Nast Traveler. Φέτος, το Canaves είναι έτοιμο να κατακτήσει ακόμα μια κορυφή – της γαστρονομίας. Με ανανεωμένη «ταυτότητα» στα εστιατόριά του, δύο άξιους executive chef κι έναν pastry chef, υπόσχεται ένα αξέχαστο γευστικό ταξίδι.

Ραντεβού στο Canaves Oia-1

Στα τρία θεματικά εστιατόρια των Canaves Oia Suites, Canaves Oia Sunday Suites και Canaves Oia Hotel το μενού υπογράφει ως executive chef ο Στέλιος Αρακάς, που διακρίθηκε το 2016 στο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef Under 30 Years Old, ενώ για το ολοκαίνουργιο, πολυτελές ξενοδοχείο Canaves Oia Epitome, που λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες πάνω από τον γραφικό όρμο του Αμμουδίου, executive είναι ο γνωστός από την αθηναϊκή σκηνή σεφ Τάσος Στεφάτος. Στο εστιατόριο του Epitome, το Elements, ο Στεφάτος έχει δημιουργήσει ένα πολύ μελετημένο μενού που δανείζεται έμπνευση από τα στοιχεία της φύσης. Το φαγητό εδώ έχει ρίζες στην ελληνική παράδοση, αλλά συνδέεται τόσο με το σήμερα και με τις εξελιγμένες τεχνικές μαγειρικής όσο και με τον τόπο, το τοπίο των Κυκλάδων και την γη της Σαντορίνης.

Με επικεφαλής τον Αρακά, στο εστιατόριο Ιnfinity του Canaves Oia Hotel το μενού βασίζεται στο κρέας ενώ το εστιατόριο Veranda του Canaves Oia Sunday Suites έχει προσανατολισμό στο ψάρι και περιλαμβάνει επιπλέον ένα oyster bar με στρείδια και φρέσκα θαλασσινά τα οποία μπορείτε να απολαύσετε παρέα με την εκπληκτική θέα στην καλντέρα.

Εμείς δειπνήσαμε στο πολυτελές Petra restaurant του Canaves Oia Suites, που για πρώτη φορά φέτος υποδέχεται και πελάτες που δεν διαμένουν στο resort, δίνοντας τους την ευκαιρία να βιώσουν μια υψηλής ποιότητας εμπειρία γαστρονομίας.

Ραντεβού στο Canaves Oia-2

Προτείνουμε να έρθετε πριν σκοτεινιάσει, για να προλάβετε τις μωβ αποχρώσεις του ουρανού κατά το ηλιοβασίλεμα. Μόλις ο ήλιος σβήσει τα πρόσωπα φωτίζονται από τις φωτεινές μπλε αντανακλάσεις της πισίνας στο χώρο. Θα δειπνήσετε σε ένα περιβάλλον που η απλότητα συνυπάρχει αρμονικά με την μοντέρνα πολυτέλεια. Αρμονία είναι η λέξη που χαρακτηρίζει και τα πιάτα του dinner menu του Στέλιου Αρακά και της ομάδας του, στο εστιατόριο Petra. Δημιουργική μαγειρική με πολυτελή υλικά – αν όχι εδώ, τότε πού θα είχαν θέση οι αστακοί και τα οστρακόδερμα, οι τρούφες, το φουά γκρα. Από τα χειροποίητα ψωμιά, ξεχωρίσαμε αυτό με το μελάνι σουπιάς, υφάλμυρο και συνεκτικό στη δομή. Ένα πιάτο που θέλουμε σίγουρα να γευτούμε ξανά είναι το ραβιόλι αστακού με χαβιάρι, κρέμα λεμονιού και μια συμπυκνωμένη σάλτσα αστακού (τύπου bisque) με ψιλοκομμένα λαχανικά. Πολύ νόστιμος ο ζωμός που το περιβάλλει. Πρόκειται για ένα πιάτο που διατηρεί τον comfort χαρακτήρα που επιβάλλει το ζυμαρικό, ωστόσο έχει την φινέτσα του άρτιου μαγειρέματος και την πολυτέλεια που του χαρίζουν ο αστακός και το χαβιάρι.

Ραντεβού στο Canaves Oia-3

Δοκιμάστε τα χτένια με κουνουπίδι και αφρό πικραμύγδαλου – έκπληξη στο πιάτο οι σταφίδες σε amaretto. Άλλος ένας νόστιμος ζωμός στο πιάτο με τα γιουβαρλάκια από σφυρίδα σε αυγολέμονο. Στα κυρίως πιάτα, μεταξύ άλλων πολύ καλών επιλογών αξίζει να δοκιμάσετε μια αυθεντική καρμπονάρα με χειροποίητα ζυμαρικά και guanciale (ιταλικό αλλαντικό ωρίμανσης από χοιρινό) ή ένα πιάτο ρουστίκ μα ταυτόχρονα μοντέρνο, όπως είναι το αρνί στα κάρβουνα, με μελιτζάνα και σάλτσα Vinsanto.

Δροσιστικό το pre-dessert με σορμπέ δυόσμου, κρέμα μαρέγκα και λεμόνι, πολύ αέρινα και με εξωτική χροιά τα γλυκά του pastry chef Θανάση Τσαγλιώτη όπως το σορμπέ καρύδα και lime, με κρέμα ανανά και τουίλ (λεπτό μπισκότο) από βανίλια και μάνγκο. Η λίστα κρασιού περιλαμβάνει περισσότερες από εξήντα επιλογές από τη Σαντορίνη και σημαντικά κρασιά την υπόλοιπη Ελλάδα. Φέτος το Petra παρουσιάζει μια σειρά από μοναδικά δείπνα με καλεσμένους διακεκριμένους σεφ, για μια μόνο βραδιά. Ήδη την κουζίνα του Petra με τον Στέλιο Αρακά έχει μοιραστεί ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Κοσκινάς από το Tudor Hall του ξενοδοχείου King George, ενώ πριν λίγες μέρες φιλοξενούμενος σεφ ήταν ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Nicola Dinato, από το εστιατόριο Feva του Treviso.

Σημειώστε ότι το μοναδικό Panorama, το ιδανικότερο τραπέζι για το πιο ρομαντικό γεύμα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στη Σαντορίνη, βρίσκεται σε μια βεράντα με πανοραμική θέα και απόλυτη ιδιωτικότητα, είναι κλεισμένο για όλη τη σεζόν. Προλαβαίνετε ωστόσο να κάνετε κράτηση για την επόμενη.


Petra Restaurant, Canaves Oia, Οία, Τ/2860- 71.453.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή