«Συναγερμός» στον Λευκό Οίκο από το τηλεφώνημα – φάρσα Αμερικανού κωμικού στον Τραμπ

«Συναγερμός» στον Λευκό Οίκο από το τηλεφώνημα – φάρσα Αμερικανού κωμικού στον Τραμπ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευκός Οίκος διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο ένα τηλεφώνημα του κωμικού Τζον Μελέντεζ συνδέεται με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο ABC News.

Μετά την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του τηλεφωνήματος μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του κωμικού, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το γραφείο κοινοβουλευτικών υποθέσεων απευθύνθηκε στο γραφείο του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ στο Νιού Τζέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του τηλεφωνικού κέντρου στον Λευκό Οίκο.

Ο υπεύθυνος προσωπικού του Μενέντεζ διαβεβαίωσε ότι ο γερουσιαστής ουδέποτε ζήτησε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Τραμπ.

Το μήνυμα που είχε περάσει εσωτερικά στον Λευκό Οίκο ήταν ότι ένα τέτοιο τηλεφώνημα δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι το τηλεφώνημα έγινε.

Περιγράφοντας την εμπειρία του στη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του (Stuttering John) ο Μελέντεζ είπε ότι τον συνέδεσαν αμέσως με τον πρόεδρο Τραμπ, μέσω του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ. Παράλληλα, ο Μελέντεζ ισχυρίζεται ότι είχε συζήτηση με τον Κούσνερ κι ότι ο Κούσνερ τον βοήθησε με την χρήση της αγγλικής προφοράς.

Κατά την επιστροφή του από μία προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Ντακότα την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος Τραμπ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κωμικό σχετικά με τη μετανάστευση αλλά και τη λίστα με τους υποψηφίους για διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η συνομιλία έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

«Θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να φροντίσω την κατάσταση αυτή με κάθε λεπτομέρεια» δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας για τη μετανάστευση.

Από την πλευρά του, ο Μελέντεζ προσπάθησε να επηρεάσει τον Αμερικανό πρόεδρο για τη λίστα των υποψηφίων για το Ανώτατο Δικαστήριο, λέγοντάς του ότι θα υποστηρίξει την επιλογή του προέδρου, με τον όρο ότι δεν θα είναι «πολύ συντηρητική».

«Ναι, θα μιλήσουμε πάλι σχετικά με αυτό. Είναι προφανές ότι θα αποφασίσουμε Μπομπ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», απάντησε ο Τραμπ.

Σχολιάζοντας το τηλεφωνικό εγχείρημα στη διάρκεια της εκπομπής του, ο Τζον Μελέντεζ είπε ότι η τηλεφωνική του επικοινωνία «δείχνει πόσο εύκολο είναι να διεισδύσει κάποιος στον Λευκό Οίκο».

Ο αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι το περιστατικό αυτό προκάλεσε ενόχληση στον Λευκό Οίκο και είπε ότι η υπόθεση ερευνάται. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή