ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπος με τρεις επιπλέον κατηγορίες ποινικού χαρακτήρα ο Γουάινσταϊν

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αντιμέτωπος με τρεις επιπλέον κατηγορίες ποινικού χαρακτήρα είναι ο άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, συμπεριλαμβανομένων και των κατηγοριών βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.

Την εν λόγω εξέλιξη γνωστοποίησε σήμερα ο εισαγγελέας του Μανχάτταν, Cyrus Vance, ενώ υπογραμμίστηκε ότι οι νέες κατηγορίες αφορούν σε σεξουαλική επίθεση σε βάρος τρίτης γυναίκας. 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του παραγωγού ταινιών έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμό τον Μάρτιο του 2013 στη Νέα Υόρκη, καθώς και για σεξουαλική κακοποίηση μιας άλλης γυναίκας το 2004, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα. 

Ο 66χρονος έχει δηλώσει αθώος για τις πρώτες κατηγορίες.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών εις βάρος του, ο Γουάινσταϊν αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση ένα εκατομμύριο δολάρια και την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές. 

Οι όροι της απελευθέρωσής του προσδιορίστηκαν στη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης ενώπιον δικαστή του Μανχάταν στη βάση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στον εισαγγελέα του Μανχάταν και τον δικηγόρο του, Μπεν Μπράφμαν τον Μάιο του 2018. 

Τα θύματα δεν έχουν κατανομαστεί από τον εισαγγελέα. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ