Πρωταγωνιστές οι Eλληνες στο ευρωπαϊκό Lightning

Πρωταγωνιστές οι Eλληνες στο ευρωπαϊκό Lightning

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρωταγωνιστές τους Έλληνες ιστιοπλόους ολοκληρώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου το όπεν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Lightning, μία διοργάνωση όπου το παρελθόν της ελληνικής ιστιοπλοΐας συνάντησε το παρόν. Τα Lightning, κατηγορία η οποία παλιά ήταν στο ολυμπιακό πρόγραμμα, έχουν χαρίσει στην Ελλάδα πολλές επιτυχίες.

Στους αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας ήταν παρόντες, είτε ως αγωνιζόμενοι, είτε ως θεατές, παλαιοί και νέοι ιστιοπλόοι που αγωνίστηκαν με το πανί της «αστραπής». Από τον Στέλιο Μπόνα και τον Γιώργο Ανδρεάδη, μέχρι τη νέα γενιά, τον Γιώργο Τσουλφά, γιο του Θοδωρή Τσουλφά και ανιψιό της «χρυσής» ιστιοπλόου μας, Αιμιλίας Τσουλφά (Ολυμπιονίκης το 2004).

Πρωταγωνιστές οι Eλληνες στο ευρωπαϊκό Lightning-1

Ο νεαρός Τσουλφάς, μάλιστα, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, μαζί με τον πατέρα του και τον Νίκο Δαμιανό. «Ήταν ωραίοι αγώνες και, φυσικά, το πιο ωραίο ήταν ότι αγωνίστηκα μαζί με τον πατέρα μου και τον κ. Δαμιανό, δύο έμπειρους αθλητές από τους οποίους εμείς οι νεότεροι έχουμε να μάθουμε πολλά», δήλωσε στην «Κ» ο Γιώργος Τσουλφάς.

Πρωταγωνιστές οι Eλληνες στο ευρωπαϊκό Lightning-2

Μεγάλος απών από τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης ήταν ο Γιάννης Γιαπαλάκης, παλαιός πρωταθλητής της κατηγορίας με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 75 ετών. 

Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Π. Βεργινάδης – Β. Παπαδάκης – Ι. Μανωλάκης (ΝΟΕ/ΝΟΚΒ), στη δεύτερη οι Α. Βάσιλας – Ε. Καφετζιδάκης – Γ. Βάσιλας (ΝΟΕ) και στην τρίτη οι Θ. Τσουλφάς – Γ. Τσουλφάς – Ν. Δαμιανός (ΝΟΕ/ΙΟΠ).

Πρωταγωνιστές οι Eλληνες στο ευρωπαϊκό Lightning-3

«Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με Ελληνικές πρωτιές. Οι αγώνες ήταν ωραίοι και οι ξένοι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ελληνικά νερά», δήλωσε στην «Κ» ο Γιώργος Ανδρεάδης, αντιπρόεδρος της κατηγορίας και παλαιός πρωταθλητής Ευρώπης επί σειρά ετών.

Αύριο, στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βούλα θα αρχίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στα Lightning. Θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου. 

Πρωταγωνιστές οι Eλληνες στο ευρωπαϊκό Lightning-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή