Ζωντανά μέσα στη σπηλιά βρέθηκαν τα 12 παιδιά που αγνοούνταν στην Ταϊλάνδη

Ζωντανά μέσα στη σπηλιά βρέθηκαν τα 12 παιδιά που αγνοούνταν στην Ταϊλάνδη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
«Σώα και ασφαλή» εντοπίστηκαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που είχαν παγιδευτεί επί εννέα ημέρες μέσα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

 
«Τους βρήκαμε και τους 13 σώους και ασφαλείς», είπε ο κυβερνήτης Ναρονγσάκ Οσοτανάκορν, προκαλώντας ενθουσιασμό σε διασώστες και δημοσιογράφους που ανέμεναν να πληροφορηθούν τις τελευταίες εξελίξεις.
 
Ο κυβερνήτης προειδοποίησε ωστόσο ότι δεν επίκειται άμεσα η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από το σπήλαιο. 
 
Ομάδες διασωστών θα παραμείνουν μαζί με τα παιδιά και τον προπονητή τους για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να καταφέρουν να διασχίσουν τα περίπου τρία χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από την έξοδο. Ορισμένα τμήματα αυτής της διαδρομής έχουν πλημμυρίσει.
 
«Θα τους πάμε τρόφιμα, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουν να φάνε, δεδομένου ότι δεν έχουν φάει τίποτα εδώ και μέρες. Θα στείλουμε και έναν γιατρό που ξέρει πώς να κάνει καταδύσεις», πρόσθεσε.
 
Μετά την εξαφάνιση των νεαρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή είχε ξεκινήσει διεθνής προσπάθεια για τη διάσωση της ομάδας μέσα από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα της Ταϊλάνδης με τη Μιανμάρ και το Λάος.
 
Για την εξαφάνιση των παιδιών ενημέρωσε τις αρχές η μητέρα ενός, όταν ο γιος της δεν επέστρεψε σπίτι του το Σάββατο 23 Ιουνίου μετά τη βραδινή προπόνηση.
 
Το ίδιο βράδυ τα πράγματα των παιδιών – ποδήλατα και παπούτσια – βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην είσοδο της σπηλιάς που βρίσκεται σε ένα μεγάλο πάρκο. Εκτός από τις προσπάθειες που είχαν διεξαχθεί από την κεντρική είσοδο της σπηλιάς, οι διασώστες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές εισόδους στο υπόγειο δίκτυο από την κορυφή της σπηλιάς.
Συνοριοφύλακες και αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά χτένιζαν επί μέρες το βουνό για να εντοπίσουν φυσικά πηγάδια που ίσως οδηγούσαν στη σπηλιά.
 
Οι γονείς είχαν φέρει ρούχα των αγνοούμενων παιδιών για να βοηθήσουν τα σκυλιά να τα εντοπίσουν από τη μυρωδιά, ενώ έχουν αναπτυχθεί και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα σταλούν μέσα στο σπήλαιο μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
 
Τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης οι διασώστες δεν βρήκαν κανένα ίχνος της ομάδας μέσα στη βασική κοιλότητα και οι αρχές πιστεύουν ότι τα παιδιά και ο προπονητής τους ίσως αναζήτησαν καταφύγιο λίγο πιο μέσα στη σπηλιά για να γλιτώσουν από την άνοδο των υδάτων.
 
Στις έρευνες συνέδραμαν Αμερικανοί και Βρετανοί ειδικοί, αλλά καθώς οι βροχοπτώσεις δεν σταματούσαν στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι και το επίπεδο του νερού δεν σταματούσε να ανεβαίνει, οι δύτες αναγκάζονταν να σταματούν τις έρευνές τους στη διάρκεια της νύχτας.
 
Ζωντανά μέσα στη σπηλιά βρέθηκαν τα 12 παιδιά που αγνοούνταν στην Ταϊλάνδη-1

 

Ζωντανά μέσα στη σπηλιά βρέθηκαν τα 12 παιδιά που αγνοούνταν στην Ταϊλάνδη-2

 

Ζωντανά μέσα στη σπηλιά βρέθηκαν τα 12 παιδιά που αγνοούνταν στην Ταϊλάνδη-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή