Το Βέλγιο στους «8» ύστερα από ένα μεγαλειώδες ματς

Το Βέλγιο στους «8» ύστερα από ένα μεγαλειώδες ματς

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, το Βέλγιο κέρδισε την Ιαπωνία με 3-2 σε έναν απίστευτο αγώνα και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως και η Βραζιλία, ενώ το Βέλγιο είχε την κατοχή της μπάλας και έβρισκε χώρους στην μεγάλη περιοχή της Ιαπωνίας, δεν μπόρεσε να βρει γκολ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Ιαπωνία απείλησε στην αντεπίθεση το Βέλγιο στο 31’. Έπειτα από την όμορφη ενέργεια του Καγκάβα, ο Ναγκατόμο σέντραρε στον Ινούι, αλλά εκείνος δεν πήρε την κεφαλιά.

Δύο λεπτά πριν το σφύριγμα του ημιχρόνου, το Βέλγιο λίγο έλειψε να κάνει δώρο ένα γκολ στην Ιαπωνία. Ο Κουρτουά είχε την μπάλα στα χέρια του αλλά του έφυγε την στιγμή που προσπάθησε να την μπλοκάρει. Τελικά την μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια, γλιτώνοντας την ομάδα του από μια τρομερή γκάφα και ένα αυτογκόλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν απολαυστικό καθώς περιείχε πέντε τέρματα. Η Ιαπωνία μπορεί να προηγήθηκε με δύο γκολ, αλλά το Βέλγιο βρήκε χώρους όταν έπρεπε, δημιούργησε ευκαιρίες και μέσα σε 42 λεπτά έφερε τα πάνω κάτω και πήρε το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης όπου θα συναντήσει την Βραζιλία.

Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, η Ιαπωνία σόκαρε τους Βέλγους καθώς σκόραρε με τον Χαραγκούτσι (48’) στην αντεπίθεση. Ο Σιμπασάκι έκανε μια καταπληκτική κάθετη πάσα στον Χαραγκούτσι και εκείνος με ωραίο τρόπο σκόραρε για το 1-0. Μπορεί ο Αζάρ να απάντησε με ένα πολύ όμορφο σουτ που σημάδεψε το δοκάρι, η Ιαπωνία όμως διπλασίασε τα τέρματα της με το εκπληκτικό σουτ του Ινούι στο 52’.

Το Βέλγιο πίεζε για να μειώσει και στο 62’ έχασε τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Λουκάκου. Επτά λεπτά αργότερα, με πολλή δόση τύχης ο Βερτόνγκεν με κεφαλιά «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της Ιαπωνίας και το Βέλγιο μείωσε σε 2-1. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 74’ η κεφαλιά του Φελαϊνί «έγραψε» το 2-2 σε ένα ονειρικό πεντάλεπτο και πλέον οι Βέλγοι ήλπιζαν για την ολική ανατροπή.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ προσπάθησε να βρει το τρίτο γκολ του στα τελευταία δέκα λεπτά και λίγο έλειψε να το καταφέρει με την διπλή ευκαιρία του Λουκάκου (85’). Ο Καβασίμα όμως με τρομερές επεμβάσεις του είπε «όχι». Στις καθυστερήσεις, η Ιαπωνία είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Χόντα να το αποκρούει ο Κουρτουά και να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Στο 90+4, το Βέλγιο με αριστουργηματική αντεπίθεση έκανε το 3-2 και πανηγύρισε μια ιστορική ανατροπή σε μια απίστευτη εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο Τσαντλί ήταν ο χρυσός σκόρερ, αλλά η προσπάθεια του Ντε Μπρούιν και του Λουκάκου ήταν καταπληκτική.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Φερτόνχεν, Μενιέ, Καράσκο(65΄ Τσαντλί), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Μέρτενς (65΄ Φελαϊνί), Λουκάκου, Αζάρ.

Ιαπωνία: Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο – Χασέμπε, Σιμπασάκι(81΄Χόντα), Χαραγκούτσι (81΄ Γιαμαγκούσι), Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή