Ασκηση ετοιμότητας για τον θάνατο της Ελισάβετ

Ασκηση ετοιμότητας για τον θάνατο της Ελισάβετ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Υπό άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα κυβερνητική άσκηση στη Βρετανία με σενάριο τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην άσκηση, με κωδική ονομασία «Περιστερά του Κάστρου», ενεπλάκησαν οι σημαντικότεροι υπουργοί της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι, καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι των βρετανικών κρατικών υπηρεσιών. Στη σύσκεψη, οι αξιωματούχοι συζήτησαν την ημέρα «D+1» (μία ημέρα μετά τον θάνατο της βασίλισσας). Την περασμένη εβδομάδα, η 92χρονη βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε δημόσια εμφάνισή της στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, εξαιτίας αδιαθεσίας. Την περασμένη Πέμπτη, η Ελισάβετ Β΄ επρόκειτο να μεταβεί στον ναό του Αγίου Παύλου, όπου θα βρισκόταν και η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί.

«Η βασίλισσα δεν ένιωθε πολύ καλά χθες και αποφάσισε να μην παραστεί στην πρωινή λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, για την 200ή επέτειο του Τάγματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Μετά τα 90ά γενέθλιά της το 2016, η βασίλισσα ανακοίνωσε ότι δεν θα ταξίδευε πια στο εξωτερικό. Τις αρμοδιότητες αυτές θα αναλάμβαναν πλέον τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Στις αρχές του μήνα, η βασίλισσα Ελισάβετ υπεβλήθη σε οφθαλμολογική χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, χωρίς ωστόσο να ακυρώσει κάποια από τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις της.

Η Ελισάβετ φημίζεται για την καλή κράση της, με τον γιο της Ανδρέα, δούκα της Υόρκης, να την περιγράφει ως απίστευτα υγιή για την ηλικία της. Η πρώτη νοσοκομειακή νοσηλεία της χρονολογείται στο 2013, όταν σε ηλικία 86 ετών ασθένησε από γαστρεντερίτιδα, ακυρώνοντας δημόσια εμφάνισή της στο Σουάνσι. Τον Μάρτιο του 2013, εισήχθη στη νοσοκομείο «Εδουάρδος Ζ΄» για γενικές εξετάσεις, που την υποχρέωσαν να ακυρώσει προγραμματισμένο επίσημο ταξίδι της στη Ρώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή